Küvette Rakı Ve Votka İmalatı Yapmışlar Alanya

Antalya'nın Alanya ilçesinde polis ekipleri bir evin banyosundaki küvette rakı ve votka imalatı yapan iki kişiyi yakaladı.

  Antalya ' nın Alanya ilçesinde polis ekipleri bir evin banyosundaki küvette rakı ve votka imalatı yapan iki kişiyi yakaladı .
H . Y . ( 31 ) isimli bir kişinin İstanbul ' dan saf alkol satın aldığı ihbarını alan polis ekipleri , bu kişiyi takibe aldı . Olayı araştıran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği , H . K ' nın İstanbul ' dan aldığı 25 bidon saf alkolü bir kargo firması aracılığıyla Antalya ' ya getirttiğini belirledi . Takibi sürdüren polis , H . Y ' nin , saf alkolü Antalya ' dan kiralık bir araçla Alanya ' ya götürerek , Tepe Mahallesi ' ndeki iki katlı müstakil bir eve bıraktığını belirledi . Eve baskın yapan polis ekipleri , H . K . ile N . S ' yi ( 28 ) gözaltına aldı .
Evde yapılan aramada zanlıların sahte rakı ve votka yapımında kullandıkları malzemelerle 25 bidonda 700 litre saf alkol ve 10 boş damacana ele geçirildi . Zanlıların saf alkolü , banyodaki küvete dökerek rakı ve votka imal ettikleri bildirildi .
Polis merkezindeki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H . Y çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken , N . S tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor .
01 . 07 . 2010 17 : 18 : 56