Kırklareli CHP'li Belediye Başkanı Çağlayan: Valimizin sözleri kötü niyetle söylemediğine inanıyoruz

Kırklareli'nin CHP'li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve İl Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu'ya sahip çıktı. CHP'li

  Kırklareli ' nin CHP ' li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve İl Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan , Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ' ya sahip çıktı . CHP ' li Başkan ile İl Genel Meclisi Başkanı Soykan , Vali Aydoğdu ' nun Abant Platformu ' nda CHP ile ilgili sarf ettiği sözleri kötü niyetle söylemediği kanaatinde olduklarını ifade etti .

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan , " Biz valimizle görüştük . Ne niyetle söylediğini bize anlattı . Benim şahsen iyi niyetinden bir şüphem yok . Usulen hakkında soruşturma açılmıştır . Ama sonucu ne olur bilmiyorum . Ben CHP Teşkilatını temsil etmiyorum tabii ki ama benim bilgim dahilinde CHP Kırklareli İl Başkanlığı ' nın suç duyurusunda bulunma gibi bir düşüncesi ve girişimi yok , olacağını da sanmıyorum . Olayı kötü bir anı olarak kapatmak istiyoruz . " dedi .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun , Vali Aydoğdu ' yu tanımadığını ifade eden Başkan Çağlayan , sözlerini şöyle sürdürdü : " Kendisiyle görüştük , kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum . Kelimeler tabi ağır ve yanlış kelimeler ama basında yer aldığı gibi o amaçla söylenmediğine inanıyoruz . Valimizi tanıyoruz , 1 yıldır birlikte çalışıyoruz . Onun karakterini , kişiliğini yapısını biz biliyoruz . Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ne bilecek ki valimizi . Ama şimdi Milletvekilimiz Turgut Bey anlatmıştır . Bir daha gündeme getirmedi , açıklama da yapmadı ve üstüne gitmedi . "

" VALİMİZ AKADEMİK DEĞERLENDİRME YAPMIŞ "

Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan da CHP ' ye böyle bir şeyin söylenmemesi gerektiğini , ancak Vali Aydoğdu ' nun akademik bir değerlendirmede bulunduğuna inandığını ifade etti .

Soykan , " Vali Bey ' in 1 yıllık icraatlarını biliyoruz . Böyle bir şeyi söylememesi gerekirdi . Ama bir akademik değerlendirme yaptığını ifade ediyor Sayın Valim . Ama CHP ' nin kapatılması gibi bir şey söyleyemez tabi . Cumhuriyeti kurmuş kadroların kuruduğu bir partiyi eleştirirken bir kaç defa düşünüp laf söylemek lazım . Böyle bir sürçü lisan olması diyelim ama Vali Bey ' i kötü biri olarak görmüyoruz . " şeklinde konuştu .