İzulaş Şoförü İçin 15 Yıl Hapis İstendi

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde yolun karşısına geçmeye çalışan 2 kişiye çarpıp ölümüne neden olan belediye otobüs şoförü, hakkında "Taksirle ölüme neden olmak suçundan İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

  İzmir ' in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde yolun karşısına geçmeye çalışan 2 kişiye çarpıp ölümüne neden olan belediye otobüs şoförü , hakkında " Taksirle ölüme neden olmak suçundan İzmir 7 ' inci Ağır Ceza Mahkemesi ' nde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı .
Rahime Korkmaz ve babası Mehmet Kaya ' ya çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan belediye otobüs şoförü H . T . ' nin ehliyetine , geçen yıl alkollü araç kullanmaktan el konulduğu öğrenildi . Araştırmada , H . T . ' nin , kendi özel otomobiliyle , 2009 yılında alkollü olarak polis kontrolüne ikinci kez yakalandığı , ehliyetine iki yıl süreyle el konulduğu ortaya çıktı .

SAVCI 15 YIL İSTEDİ
Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı , sanık hakkında TCK 85/2 maddesine göre " Taksirle adam öldürmek " suçundan 3-15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanması için 7 ' inci Ağır Ceza Mahkemesi ' nde dava açtı . Savcı , kazanın meydana gelişi ve toplanan deliller , dinlenen tanık ifadelerine göre sanığın belirtilen suçtan cezalandırılmasını istedi .

" BİRDEN YOLA GİRDİLER "
Belediye otobüs şoförü H . T . ' nin polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde ; " 2009 yılında özel aracımla alkollü araç kullanırken iki kez yakalandım . İkinci yakalanmamda ehliyetimin yanında olmadığını söyleyip vermedim . Normal hızla seyir ediyordum . Hızımda 19-20 kilometreydi . Bir erkek bir kadın kaldırımda kol kola yürüyorlardı . Birden ikisi yola girdi . Çarpmamam için direksiyonu sola kırdım , ama başaramadım . Böyle olmasını ben de istemezdim " dediği öğrenildi . Sanık otobüs şoförü H . T . , önümüzdeki günlerde
İzmir 7 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde hakim önüne çıkacak .

17 ŞOFÖR DAHA TESPİT EDİLDİ
Kazanın ardından inceleme başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü , benzer durumda olan 17 şoför daha tespit etti . Yetkililer bu sürücülerin işini feshetti . Yetkililer , otobüslerin ilk hareket ettiği garajlarda her sabah görevlilerin alkol ve ehliyet kontrolü yaptığını da vurguladı .