İstanbul'da Yalova'ya Kürek Çektiler

Atlas Dergisi fotoğrafçısı Hüseyin Ürkmez, arkadaşları Barbaros Tamtürk ve Kaya Coşkun ile birlikte İstanbul'dan Yalova'ya kürek çekerek geldi.

İstanbul'da Yalova'ya Kürek Çektiler
  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Türk yelken dünyasının önemli isimlerinden Prof . Dr . Süleyman Dırvana anısına İstanbul ' un Pendik ilçesinden sandalla yola çıkan Hüseyin Ürkmez , Barbaros Tamtürk ve Kaya Coşkun , Yalova ' ya 7 saatte ulaştı . Saat 11 . 30 ' da iki sandal ile yola çıkan grup , saat 18 . 30 ' da Yalova Balıkçılar Barınağı ' na giriş yaptı . Kürek çeken ekibi karşılayan Yalova Liman Başkanı Cumhur Yayla , Türk bayrağı hediye etti .
Daha önce de bu şekilde uzun geziler yaptığını belirten Hüseyin Ürkmez , " Bu organizasyonun amacı Kabotaj Bayramı ' nı kutlamaktır . 2003 , 2004 , 2005 yıllarında İstanbul ' dan Çanakkale Gelibolu ' ya Piri Reis anısına kürek çekerek gitmiştim . Bu yıl Pendik ve Yalova arasında bunu yapmayı düşündüm . Bunu da geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz ünlü denizcimiz Prof . Dr . Süleyman Dırvana adına yapmak istedim . Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum . Bundan sonra da devamı gelir diye düşünüyorum . Şimdilik iki
kayıkla başladık . Belki seneye daha çok olabiliriz " dedi .
7 saatte bir sıkıntı yaşamadan Yalova ' ya ulaştıklarını belirten Ürkmez , " Havanın güzel olması ve arkadaşlarımızın tecrübeli , milli kürekçi olması sıkıntı yaşamadan Yalova ' ya gelmemizi sağladı " diye konuştu .
Ürkmez , daha önce İstanbul ' dan Atina ' ya 75 günde kürek çekerek gittiğini , bu yıl ise Ağustos ayında İstanbul ya da Çanakkale ' den yola çıkarak İtalya ' nın Venedik şehrine kürek çekmek istediğini sözlerine ekledi .