Halk Dansları Festivali'ne Yoğun İlgi

Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, büyük ilgi görüyor.

  26 . Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali ve 2 . Türkçevizyon Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali ' ni geride bırakan Denizli Belediyesi , 10 . Uluslararası Halk Dansları Festivali ile yerli ve yabancı halk dansları topluluklarını vatandaşlarla bir araya getiriyor .
Endonezya , Romanya , KKTC , Polonya , Filistin , Ukrayna , Yunanistan , Bosna Hersek ve Yakutistan ' dan gelen konuk dansçılar ve Denizli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu PAHOY ekibi , Delikliçınar Meydanı , İncilipınar Parkı , Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu , Meska Anfi Tiyatro , Sevindik , Yenişehir ve Pamukkale Antik Tiyatro ' daki gösterileriyle büyük ilgi gördü .
3 Temmuz ' da yapılacak gala gecesiyle sona erecek festivalin , farklı kültürlerin dans gibi evrensel bir olgu ile biraraya gelmesini sağladığını belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci , " Festivalin , sanata olan ilgiyi artırmasının yanında Denizli ' nin tanıtımına da büyük katkısı var . Bu türlü organizasyonlar ülkeler arasındaki kültürel bağları da güçlendiriyor . Denizli Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kültür ve sanat konusunda adına yakışanı yapmaya devam edecek " dedi .