Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Gemlik'te kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84'üncü yıldönümü Bursa'nın Gemlik ilçesinde törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda çelenk konulmasıyla başlayan t

  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' nın 84 ' üncü yıldönümü Bursa ' nın Gemlik ilçesinde törenlerle kutlandı .

Atatürk Anıtı ' nda çelenk konulmasıyla başlayan törene Kaymakam Mehmet Baygül , Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Ali Toroslu , Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler , Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt , Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof . Dr . Kemal Sulhi Gündoğdu , siyasi parti başkanları ile kamu kurum ve kuruşlarının yetkilileri katıldı . Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu yapılıp , İstiklal Marşı okundu .

Gemlik Liman Başkanı Dr . Harun Özmaden , törendeki konuşmasında , Türk denizciliğinin ; liman faaliyetleri , gemi inşa sanayi ile yük ve yolcu taşımacılığındaki başarısı ile dünya ile rekabet eder hale geldiğini söyledi .

Özmaden , " Türk denizciliği ticaret filosu , limanları ve tersaneleriyle ulusal ekonomiye katkısını her geçen gün artırmaktadır . Ülkemizin ekonomik alanda güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır . " dedi .

Türk bayraklı gemilerin 2004 yılından beri ÖTV ' siz yakıt kullandığını hatırlatan Özmaden , amatör denizciliğinde gelişmesinin önünü açmak için de 2009 yılında tüm özel teknelerden MTV ' nin kaldırıldığını dile getirdi .

Gemlik ' in Türkiye ve dünya deniz ticaretinde önde gelen bir deniz ticareti şehri haline geldiğinin söyleyen Özmaden , " 2009 yılında Gemlik sınırlarında faaliyet gösteren limanlarımıza gelen gemi sayısı 2 bin 811 ' e ulaştı . " şeklinde konuştu .

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' nın 84 . yıldönümü , teknelerin iskeleye yanaşmasıyla son buldu .