Beşiktaş eski yöneticisi Aydın: Yönetim tribünlere oynuyor

Beşiktaş'ın futbol altyapılarından sorumlu eski yöneticisi Halim Aydın, Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş yönetiminin yanlışlar yaptığını sö

  Beşiktaş ' ın futbol altyapılarından sorumlu eski yöneticisi Halim Aydın , Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş yönetiminin yanlışlar yaptığını söyledi .

Siyah - beyazlı yönetimi tribünlere oynamakla suçlayan Halim Aydın , Radyospor ' da " Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor " programına yaptığı açıklamada eleştirilerinden yönetim ve Mustafa Denizli de nasibini aldı .

" Mustafa Denizli Alt Yapı Oyuncularını Önemsemedi " diyen Halim Aydın , Beşiktaş altyapısına da değinerek , " Futbolda Beşiktaş Kulübü altyapısı imkansızlıklara rağmen çalışıyor . Ancak altyapıdan gelen oyunculara kulüp desteği şart . Futbolculara geçiş süreci yaşatılmıyor . Tabi bu aşamada A takımı hocalarıda çok önemli , maalesef Mustafa Denizli altyapıya önem vermedi , yetenekli oyuncuları elinin tersi ile itti . Schuster ' in tarzı nasıl bilmiyorum ; ama yabancı teknik adamların hazır topçu istediğini düşünüyorum . Yönetimlerin başında bu duruma çanak tutuyorlar risk almıyorlar , yani kısacası ellerini taşın altına sokmuyorlar . Doğru transfer politikası izlemedikleri gibi genç oyuncuları altyapıdan çıkartıp tribünlerin önüne atıp mahvediyoerlar kısacası gitmeleri için çabalıyoruz . " ifadelerine yer verdi .

" SERDAR ÖZKAN GALATASARAY ' DA BAŞARILI OLACAKTIR "

Beşiktaş ' tan ayrılarak Galatasaray ' a giden Serdar Özkan ' ın yeni takımda başarılı olacağına inandığını belirten Aydın , şu ifadeleri kullandı ;

" Galatasaray maçında kaçırdığı gollerle büyük tepki almıştı . Ancak gol kaçırılması kadar doğal bir şey yoktur . Dünya kupasında da görüyoruz ki Serdar yaşındakiler yani 22-23 yaşındaki genç oyuncular net gollerden faydalanamayabiliyorlar . Oyuncuların kaybedilmemesi için sabırlı olmak şart , maalesef yerli oyunculara gösterilen iltimasla yabancı oyunculara gösterilen iltimas arasında dağlar kadar fark var . Örneğin Mert Nobre geçtiğimiz sezon kaç gol attı ve kaç gol kaçırdı? Bu kıyaslamada sanırım her şeyi gözler önüne sermiştir . Keşke Serdar ' dan para kazanabilseydik ; ama kazanamadık olmadı bence bu kesinlikle Yönetim ve Teknik heyet yetersizliğidir . Ben Serdar Özkan ' ın Galatasaray ' da başarılı olacağını düşünüyorum . "

" BORÇLANMAMANIN FORMÜLÜ ALTYAPIDA GİZLİ "

Beşiktaş ' ın borcunun yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Halim Aydın , " Kimse bu borcu silemeyeceğine göre bir borç planı yapılıp ödemeler kolaylaştırılabilir . " Veren başkan modeli " yerine " borçlandırmayan başkan modelini " tasvip ediyorum . Birinci formülüm ülkesinde bilinmeyen , milli takımında yer almayan transferi yönetim kuruluna sms ile bildirilen Tabata ' ya verilen 8 milyon euroluk bonservis bedel ücreti altyapıya harcansa gelecek kurtulurdu . ' ' diyerek şu ifadeleri kullandı ;

' ' İkinci formülüm ise ; bu sezon altyapıdan A takıma 8 oyuncu çıkarılmış , bu bence çok güzel bir rakam . Ancak kamp sonrası bu futbolcular ile muhtemelen yollar ayrılacaktır . Ancak A takıma yükselen her oyuncu iyidir ve hepsinin bir yeteneği vardır . İşte bu noktada bu oyuncuların oynatılması lazım , Bank Asya ligine kiralanmalı oynama şansı tanınmalı yetiştikten sonrada her yıl en az 2 oyuncu takıma kazandırılıp diğerleride satılmalı böylelikle çarpık transfer politikasının altında ezilmez paraları çarçur etmeyiz . O zaman hem Tff ' nin çıkardığı 6+4 kuralıda takıma etki yapmaz . İnanın yetenekli alt yapı oyuncularımızın tecrübe kazanmaları ile en fazla sezon başlarında 5 yabancı oyuncuya gerek duyulur Bu aşamada da gelirler giderleri karşılarsa dünya kulübü olma yolunda büyük adımlar atarız . "

YÖNETİM TRİBÜNLERE OYNUYOR

Yönetimi de eleştiren Halim Adın , bu sezon öncesi yapılan transferleri tribünlere oynamak olarak değerlendirdi ve şöyle devam etti ;

" Olaylara doğru açıdan bakarsanız doğru işler yaparsınız ; ama aksi bir yolu izlerseniz başarısız olursunuz . Yönetimin tribünlere oynadığı inancındayım . Mesela Nihat-Holosko ikilisi sağ kanatta varken Queresma ve Hilbert transfer ediliyor . Bursaspor ' un şampiyon olmasında büyük etken olan Türkiye ' nin en iyi sağ kanat oyuncularından Ali Tandoğan göz göre göre gönderiliyor . Yani 30-40 milyon euroluk rakamların yanında aldığı para devede kulak olan Ali Tandoğan hiçe sayılıyor .

Tüm bunlar yapılırken de hala takımın santrafor açığı görülmüyor almayada niyetleri yok . İspanya , Arjantin-Almanya Brezilya gibi ülke takımlarına baktığınız zaman orta alanları kadar forvetlerinin de ne kadar güçlü olduğunu çok net görebiliriz . Onlar 1-1 . 5 şansta 1 gol atabilirken bizim takım 50 pozisyonda 1 golü ya buluyor ya bulamıyor işte geçen sezondan beri bunları görmemize rağmen santrafor transferi göz ardı ediliyor ise ne diim inanın ne yapmaya çalışılıyor anlamış değilim . "

" MEVZUBAHİS İNSAN CANI İSE GERİSİ TEFERRUATTIR "

Şan Ökten Tesisleri ' ne de değinen Halim Aydın , " Şan Ökten tesisleri için çok büyük eleştiriler aldım ; ama tesislerin olduğu yerin eskiden bağ-bostan olduğunu ve zeminin sağlam bir yere sahip olmadığını eskilerden çok iyi biliyordum . Bunu yönetime iletmeme rağmen ilgilenmediler . Ve bu doğrultuda hareket ederek işinin ehli olan mimarları tesislere getirdim incelediler ve alt katların kolonlarında ciddi anlamda çatlaklar çıktı , burası yıkılır dediler . Bunu bilebile göz ardı edemezdim çünkü içeride hocalar , hizmetliler , yatan çocuklar yani 24 saat faal bir yer söz konusuydu . Bunu acilen icraya bildirdim ve Şan Ökten Tesisleri ' ni boşalttık doğruyu yaptım . TFF ise bu durum karşısında Nevzat Demir Tesisleri ' ne 2 suni çim yapma sözü verdi bütçe ayıracaklardı ancak ne hikmetse yapılamadı anlayacağınız mutfağınız temiz değilse yemek sorunlu olur işin aslı budur yanlış bilinmemesini istiyorum . " ifadelerini kullandı .

" QUERESMA ' NIN BAŞARISINDAN KUŞKULUYUM "

Schuster ' in gelişiyle birlikte Beşiktaş ' ta disiplinin ön planda olacağını düşündüğünü vurgulayan Aydın sözlerini şöyle bitirdi :

" Alman teknik adam Schuster ' in gelmesi ile disiplinin ön planda olacağını düşünüyorum . Yeni transfer Queresma ' ya bir şey demiyorum çok kaliteli transfer takıma yarar sağlayabilecek bir isim yönetimi kutluyorum . Ancak düşünülmesi gereken bir durum var . Dünyanın en iyi teknik adamlarından Mourinho bu oyuncuyu İnter ' e getirdi sonrasında ise oynatmadı burası benim kafama takılıyor . Mourinho gibi bir çalıştırıcı bu oyuncuyu istemesine rağmen hiç oynatmamış ise burada büyük bir disiplin sorunu var demektir . Umarım Beşiktaş ' a ayak uydurur ama İstanbul gibi bir yerde güzellikleri gördükten sonra değişim gösterir mi bilinmez parasını alamadığı zaman huzursuzluk yaratır mı bilinmez anlayacağınız Q7 kapalı bir kutu inşallah beklentileri boşa çıkarmaz . "