Avrupa Yayın Birliği 64'üncü Kurultayı Bakü'de Gerçekleşiyor

Avrupa Yayın Birliği (EBU) 64'üncü Kurultayı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşiyor

  Avrupa Yayın Birliği ( EBU ) 64 ' üncü Kurultayı Azerbaycan ' ın başkenti Bakü ' de gerçekleşiyor . 1- 3 Temmuz tarihleri arasında yapılan toplantıya Yayın Birliğine üye olan televizyon yöneticileri büyük ilgi gösterdi .
İlk defa Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ülkelerinden olan Azerbaycan ' da yapılan Avrupa Yayın Birliği Genel Kurulu ' na 46 ülkeden 75 televizyon kanalının üst düzey yöneticileri katıldı . Katılımcı şirketler sırasında , dünyanın yakından tanıdığı , BBC , ZDF , TRT , RTR , Euronews , France İnternational gibi televizyon kanalları yer aldı . Yönetim Kurulu Üyeliği ' ne iki üyenin seçimi , Avrupa Yayın Birliği ' nin 6 aylık faaliyetleri , internet ve medya dünyası ve yeni yüzyılda medyanın problemleri masaya yatırıldığı
kurultayda İTV Genel Müdürü İsmail Omerov konuşma yaptı . Omerov , " Kurultayda müzakere edilecek konular , kabul edilecek kararlar gelecek işbirliğimiz için geniş imkânlar yaratacaktır . EBU gibi önemli kurumun 64 ' üncü Kurultayı ' nın Azerbaycan ' da gerçekleşmesi ülkemizin demokrasileşmesi yoluna katkı sağlayacaktır " diye konuştu .
Azerbaycan ' ın İçtimai Televizyon ve Radyo Şirketi ' nin ( İTV ) düzenlediği Kurultay ' da konuşma yapan Avrupa Yayınları Birliği Başkanı Jan Pol Filippo , kurultayın Azerbaycan ' da gerçekleşmesinin önemini belirtirken organizasyonun kusursuz olmasından dolayı da İTV yöneticilerine teşekkür etti . Kurultaya katılan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise yaptığı açıklamada , " Bizi de ilgilendiren iki önemli konu var . Bir tanesi toplantının Türk kökenli bir ülkede yapılması . İkincisi de bu sene aynı zamanda seçim ve iki
boş koltuğa bizde aday olduk , yönetim kurulu koltuğuna aday olan diğer aday ülke ise Rusya . Yeni adayların da çıkması bekleniyor . Ama biz iki ülke olarak bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Umarım yönetim kuruluna da seçiliriz . Eğer böyle bir şey olursa , bu bizim için de bir ilk olacaktır . Bu tarz genel kurullarda daha önce tartışılan konular bir şekilde önümüze geliyor , oylayıp geçiyoruz . Halbuki yönetim kurulunda olduğumuzda daha çok söz sahibi olacağız " diye konuştu .