3 Köyde Demonstrasyon Çalışması Gerçekleştirildi

Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz, Suşehri genelinde İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdare kaynaklı sebzecilik faaliyetlerinin yürütülmeye devam ettiğini bildirdi.

3 Köyde Demonstrasyon Çalışması Gerçekleştirildi
  Suşehri genelinde yaygınlaştırılmak istenen sebzecilik faaliyetlerini deneme amaçlı 3 köyde 3 vatandaşın tarlasına aşılı karpuz , sırık domates ve çilek ekiminin yapıldığını belirten Deniz , " Deneme olarak ektiğimiz bitkilerden verim alırsak Suşehri genelinde toprağa el verişli olan ve en çok ürün veren demonstrasyon çalışmasını yaygınlaştırmayı planlıyoruz " dedi .
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz " Yeşilyayla , Aşağı Sarıca ve Esenyaka köylerinde gönüllü olan 3 çiftçimizin tarlasına demonstrasyon çalışması olarak aşılı karpuz , sırık domates ve çilek ekimini gerçekleştirdik . Aşağı Sarıca köyündeki gönüllü çiftçimizin tarlasına , sırık domates ve aşılı karpuz , Esenyaka köyünde domates , aşılı karpuz , Yeşilyayla köyünde ise çilek ile aşılı karpuz ekimini gerçekleştirdik . İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmasının hasadını önümüzdeki ay içerisinde almayı düşünüyoruz . Bu demonstrasyon çalışması düzenlemiş olduğumuz bitkiler hem bölgede yaygınlaştırılması hem de ürünlerin bol elde edildiği yerlerde çiftçilere bir şekilde yetiştiriciliği devam ettirtmek " diye konuştu .