Türk İşadamları Almanya'dan Vize Kolaylığı İstiyor

"Türkiye ve Almanya İş Birliği Günü", iki ülke işadamlarını bir araya getirdi

"Türkiye ve Almanya İş Birliği Günü", iki ülke işadamlarını bir araya getirdi. Türk işadamları Almanya'nın vize işlemlerini kolaylaştırmasını talep ederken, Alman yetkililer ise Türkiye'nin çalışma izni meselesini çözüme kavuşturmasını istedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Türkiye ve Almanya İş Birliği Günü' toplantısına Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Franz Koller ile çok sayıda Türk ve Alman işadamı katıldı. İki ülke arasındaki münasebetlerin her zaman geliştiğini belirten Parseker, Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından birinin Almanya olduğunu vurguladı.
Ağustos ayından itibaren Yenişehir Havaalanı'ndan Münih'e direkt seferler yapılmaya başlayacağını, bunun iki ülke arasındaki ilişkileri daha da artıracağını ifade eden Parseker, Almanya'nın Türk işadamlarına vize kolaylığı sağlamasını istedi. Parseker, "Can sıkıcı vize işlemleri Bursa'da halledilmelidir. Büyükelçimizden Bursa'dan vize verilebilecek bir altyapı oluşturulmasını talep ediyorum. Böyle bir jest, iki tarafın da yararına olur" dedi.

İMTİYAZLI VİZE TEKLİFİ
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Franz Koller ise iki ülke arasındaki ilişkilerin daimi olması için çalıştıklarını söyledi. Alman işadamlarının Türkiye'ye gelmesi için kimlik ve uçak biletinin yeterli olduğunu kaydeden Koller, hedeflerinin imtiyazlı vize uygulamasını başlatmak olduğunun altını çizdi.
Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Almanya ile Bursa arasında ikili ilişkilerin her geçen gün geliştiğini ifade etti. Bursa'da 2006 yılında 2 bin 100 olan Alman sayısının bugün itibarıyla 4 bini aştığını vurgulayan Cuntz, "AB ile geri iade anlaşması yapılması şart. Bu konuda iki ülke arasında müzakereler sürüyor. Sınır koruma tedbirleri alınıyor. Türk işadamlarının işlemlerinin kolaylaştırılmasını istiyoruz. Ancak Türkiye'den Alman işadamlarına yönelik çalışma izinlerine düzenleme
gelmeli. Bu Türkiye'ye olan yatırımları engelliyor. Bugün Bursa'da 60'a yakın Alman firması var. BOSCH buna güzel bir örnek. Türk istihdamına da fayda sağlıyoruz. Türk ve Alman işadamlarının problemlerinin çözülmesi, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri daha da artıracak" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Bursa'nın Türkiye ve Almanya arasında önemli bir köprü görevi üstlendiği belirterek Alman turistleri Bursa'ya beklediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Parseker, Büyükelçi Cuntz'a İznik çinisi hediye etti.