Hakan Şükür'ün rekoru hâlâ kırılamadı

En farklı galibiyet, en hızlı gol, en az seyirci... Dünya Kupası'nın 80 yıllık tarihinde rekorlar listesi böylece uzayıp gidiyor. Unutulmazlardan bazılarına göz attığımızda A Mil...



En farklı galibiyet, en hızlı gol, en az seyirci... Dünya Kupası'nın 80 yıllık tarihinde rekorlar listesi böylece uzayıp gidiyor. Unutulmazlardan bazılarına göz attığımızda A Milli Futbol Takım'ımızın da ön plana çıktığına şahit oluyoruz. Güney Kore ile Japonya'nın düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nın 3.lük maçında ev sahiplerinden Güney Kore ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar'da Hakan Şükür 11. saniyede ağları havalandırmıştı.

Dünya Kupası tarihine bir Türk damga vurdu. Şu ana kadarki turnuvalarda en hızlı gol Türk futbolunun vazgeçilmezlerinden Hakan Şükür'e ait. Galatasaray'ın efsane golcüsü, Güney Kore-Japonya 2002 finallerindeki 3.lük maçında Güney Kore'ye 11. saniyede gol atarak, bir ilke imza attı. Dünya Kupası tarihi ilginç rekorlarla dolu. İşte kupanın en'leri:
Almanya'nın efsanevi futbolcularından Lothar Mattehaus Dünya Kupası finallerinde en fazla maç oynayan oyuncu oldu. Mattehaus 25 kezle finallerde en fazla maç yapan futbolcu unvanını elde etti.
Brezilyalı defans oyuncusu Cafu, üst üste 3 Dünya Kupası finalinde de forma giyerek en çok Dünya Kupası finali oynayan isim. Sambacı, 1994, 1998 ve 2002 Dünya Kupası finalinde sahadaydı.
Portekiz ilk kez katıldığı 1966 İngiltere'de, Hırvatistan ilk Dünya Kupası deneyimi yaşadığı 1998 Fransa'da bronz madalyaya uzandı. İki ülke, bu başarılarıyla, 'en iyi yeni takımlar' unvanına sahip.
İlki 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ilk gol; yani tarihin ilk Dünya Kupası golünü, Fransa-Meksika arasında oynanan 1. Grup maçında Fransız Laurent attı. 13 Temmuz 1930'da Montevideo'da oynanan maçı da Fransa 1-0 kazandı.
İspanya'daki 1982 Dünya Kupa-sı'nda oynanan Macaristan-El Salvador maçı, 10-1 Macaristan'ın üstünlüğüyle bitti. Bu sonuçla Dünya Kupaları'nın en farklı galibiyetlerinden birine imza atan Macaristan, aynı zamanda bir maçta en fazla gol atan takım oldu.
1998 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Fransız Youri Djorkaeff'in babası Jean Djorkaeff, 1966'da Fransa Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda mücade etti. Yine İtalyan Milli Takımı'nın yıldızlarından Paolo Maldini'nin babası Cesare Maldini de, 1962 Dünya Kupası'nda Gök-Mavililerin formasını giymişti.
Bugüne kadar 4 futbolcu 2'şer kez üçleme (hat-trick) yaparak Kupa tarihine geçtiler. Macar Sandor Kocsis 1954 Dünya Kupası'nda Kore ve Almanya, Fransız Fontaine 1958 Dünya Kupası'nda Paraguay ve Almanya, Alman Gerd Müller 1970 Dünya Kupası'nda Bulgaristan ve Peru, Gabriel Batistuta da 1994'te Yunanistan ve 1998'de Jamaika maçlarında, hat-trick yaptılar.
LİGİMİZDEN 14 FUTBOLCU VAR
Dünya Kupası'nda Türk takımlarından 14 oyuncu forma giyecek. Galatasaray 5 oyuncu ile en çok futbolcu veren takım olurken Ankaragücü 3 isimle 2. sırada yer aldı. Şampiyon Bursa'dan oyuncu kadrolarda yer almazken, Beşiktaş 2 yıldızını, Fenerbahçe, Kayseri, Antalyaspor ve Trabzon 1 oyuncusunu kupaya yolladı.
Galatasaray: Elano Blumer-Brezilya, Harry Kewell ve Lucas Neill-Avustralya, Abdul Kader Keita-Fildişi Sahili, Giovani Dos Santos- Meksika.
Ankaragücü: Marek Sapara ve Robert Vittek-Slovakya, Njitap Geremi-Kamerun.
Beşiktaş: Filip Holosko-Slovakya, Rodrigo Tello-Şili.
Fenerbahçe: Diego Lugano-Uruguay.
Trabzonspor: Song-Kamerun.
ANTALYASPOR: Mile Jedinak-Avustralya.
Kayserispor: Souleymanou Hamidou-Kamerun. SPOR SERVİSİ

Zaman