Çanakkale'den Limni Adasına Deniz Otobüsü Çanakkale

-ÇANAKKALE'DEN LİMNİ ADASINA DENİZ OTOBÜSÜ ÇANAKKALE (A.A) - 09.06.2010 - YUNANİSTAN'IN LİMNİ ADASI İLE ÇANAKKALE ARASINDA YAPILACAK DENİZ OTOBÜSÜ S

-ÇANAKKALE'DEN LİMNİ ADASINA DENİZ OTOBÜSÜ 

ÇANAKKALE (A.A) - 09.06.2010 - Yunanistan'ın Limni Adası ile Çanakkale arasında yapılacak deniz otobüsü seferleri 24 Haziranda başlayacak.

Seferleri düzenleyecek GESTAŞ A.Ş'nin genel müdürü Hasan Yürükçü,  yönetim kurulu toplantısından sonra sefer ve fiyat tarifesinin belirlendiğini söyledi.

Yürükçü, 24 Haziranda Kepez Limanı ile Limni Adası'ndaki Myrina Limanı arasında başlayacak seferlerin, Eylüle kadar devam edeceğini belirtti.

Seferlerin, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 'Conkbayırı' deniz otobüsüyle yapılacağını anlatan Yürükçü, 'Deniz otobüsü perşembe günleri saat 19.00'da Kepez Limanı'ndan hareket edecek. Cuma günleri 07.00'de Myrina Limanı'ndan yola çıkacak deniz otobüsü, saat 19.00'da ise Kepez'den Limni'ye dönüş yapacak. Cumartesi günleri de saat 07.00'de Myrina'dan Çanakkale'ye hareket edilecek' diye konuştu.

Yürükçü, sefer ücretlerinin tek yön 50 avro, gidiş-dönüş ücretinin ise 80 avro olarak belirlendiğini, 0-7 yaş yolculardan ücret alınmayacağını, gruplara da özel kampanya ve tarife uygulanacağını bildirdi.

Seferlerin başlangıcında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vizenin zorunlu olacağına işaret eden Yürükçü, Yunanistan ve AB ülkelerinden gelenlerin ise vizesiz geçiş yapabileceğini söyledi.

Yürükçü, şöyle konuştu:

'Ancak herkesin bildiği gibi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda, 1-2 ay içinde gerek yeşil pasaportlulara, gerekse günübirlik ziyaretlerde vizesiz uygulamanın başlayacağını tahmin ediyoruz.'

Kuzey Ege'deki Yunan adalarının ana karaya uzak olması yüzünden ihtiyaçlarının zor şartlarda giderildiğini anlatan Yürükçü, bu anlamda Çanakkale'nin bölgedeki adalara yakınlığının ticari anlamda avantaj sağlayacağını, ticaretin ve turizmin gelişeceğini kaydetti.

09.06.2010 10:10:48