Sinop'ta 5. Bilim-sanat Şenliği Başladı

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde, Sinop Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Sinop Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi ve merkez ilköğretim okulları işbirliğinde gerçekleştirilen '5

Sinop'ta 5. Bilim-sanat Şenliği Başladı
  Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde , Sinop Bilim Sanat Merkezi ( BİLSEM ) ve Sinop Fen Lisesi , Öğretmen Lisesi ve merkez ilköğretim okulları işbirliğinde gerçekleştirilen ' 5 . Bilim-Sanat Şenliği ' başladı .
Sinop Öğretmenevi ' nde başlayan şenliğin açılışı Vali Yardımcısı Salih Altınok ve İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay ve milli eğitim şube müdürleri tarafından yapıldı . Şenlikte öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden ilginç projeler sergileniyor . Şenlik hakkında bilgi veren yürütme kurulu üyesi ve BİLSEM Öğretmeni Murat Özgen , meslek liseleri hariç , ilk ve ortaöğretim kurumlarının projeleriyle katıldığı şenliğin büyük ilgi gördüğünü söyledi . Özgen , " Okullarımızdan toplam 100 öğrenci ve 30 danışman öğretmenin katılımıyla gerçekleşen ' proje , görsel sanatlar , teknoloji ve tasarım sergisinde 50 ' yi aşkın proje sergileniyor . Bunun haricinde Sinop ' tan TÜBİTAK Samsun Bölge Sergisi ' ne giden ve finale kalan projelerde sergimizde yer alıyor " diye konuştu . Şenliğin 2 gün süreceği öğrenildi .