Seymer'de Yetişen Ressamlardan Karma Sergi

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri'ne (SEYMER) bağlı Kültür Merkezi, Obalar, İbo Osman ve Tellidere şubelerinde üç aylık resim kursuna devam eden kursiyerler karma resim sergisi açtı.

Seymer'de Yetişen Ressamlardan Karma Sergi
  Seyhan Kültür Merkezi fuayesinde hazırlanan serginin açılış kurdelesi Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi , Belediye Başkanı Azim Öztürk ve AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude tarafından kesildi .
Kültür Merkezi Fuayesi ' nin iki katının tamamını dolduran 250 parçalık sulu boya , yağlı boya ve kara kalem resim çalışmalarından oluşan karma resim sergisi ziyaretçilerin beğenisini topladı .
Resim sergisinin açılışını yapan Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi , " SEYMER ile Halk Eğitim Merkezi ' mizin çalışmaları Türkiye ' de zirveye taşınmıştır . SEYMER ' ler yalnızca insanların bilgi ve becerilerini artırmamış birlik ve beraberlik ruhunu geliştirerek toplumsal dayanışmayı sağlamıştır " dedi .
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ' de serginin açılışında yaptığı konuşmada , " İnsanlarımıza imkanlar verildiğinde ortaya böyle güzel eserler çıkıyor . Gerek bundan önceki SEYMER sergilerinde , gerekse şimdi açılışını yaptığımız resim sergisinde insanlarımızın el becerilerini , sanatçı yönlerinin dışa yansımalarını görüyoruz . Belediye Başkanımız Azim Öztürk ' ün eseri olan SEYMER ' ler sayesinde insanlarımızın üretici tarafının ortaya çıkmış olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz " diye konuştu .
SEYMER ' lerin kurucusu Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise konuşmasında , " Kısa sürede böyle cevherleri ortaya çıkardıkları için öncelikle SEYMER yöneticilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum . Resim yapan , şarkı söyleyen bir kişi duygu taşır , hayata pozitif bakar . İnsanlara kötülük yapmak yerine sanatla , resimle ve müzikle uğraşır . 2004 ' den 2010 yılına kadar aralıksız hizmet veren SEYMER ' lerimizde eğitim verilmesine büyük destek veren Kaymakamlığımız başta olmak üzere halk eğitim , ilçe milli eğitim ile diğer tüm özel ve kamu kuruluşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum " dedi .