Şenocak: 'Mehmet Akif'i De Unutmayın'

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kültür etkinliklerinde ayrımcılık yaptığını söyledi

Şenocak: 'Mehmet Akif'i De Unutmayın'
  Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak , İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin kültür etkinliklerinde ayrımcılık yaptığını söyledi . Nazım Hikmet ' in ölüm yıl dönümünde olduğu gibi Millî Şair Mehmet Akif Ersoy ' un ölüm yıldönümünde de çok sayıda program düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Şenocak , Ersoy ' un ölüm yıl dönümünde hiçbir faaliyet yapılmadığını ifade etti .
Her ikisinin de Türkiye ' nin değerlerinden olduğunu belirten Şenocak , birini diğerinden daha fazla ön plana çıkarmanın yanlışlığına dikkat çekti . Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Başkan Şenocak , " İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin , Nazım ve benzeri sol dünya görüşüne ait sanatçılar için sık sık organizasyonlar düzenleyip kaynaklarının ciddi bir kısmını bu faaliyetlere aktardığı halde taraflı davranıp aynı hassasiyeti milli şairimiz Mehmet Akif , Yahya Kemal veya Necip Fazıl konusunda özen göstermemesine anlam veremiyoruz . Biz kültür faaliyetlerine önem verilmesi , sanatçıların her anlamda desteklenmesinden yanayız . Şu da unutulmamalıdır ki kamunun harcadığı kaynaklar , yalnızca insanların bir bölümüne değil , hepimize ait kaynaktır . Bu toprakların binlerce yıllık geleneğinden kopup gelen yüzlerce edebi değerimizi görmezlikten gelmeye kimsenin hakkı yoktur " dedi .
Nazım Hikmet için düzenlenen törenlere karşı olmadıklarının altını çizen Abdurrahim Şenocak , " Nazım Hikmet , hiç şüphesiz bu milletin yetiştirdiği önemli edebi kişiliklerden biridir . Dünya görüşümüz ayrı olsa bile onun memleket sevgisi tartışılmaz ancak Türkiye ' de sol ya da kendini öyle tanımlayanlardan ciddi bir kısmı , entelektüel birikim ve empati yetersizliğiyle sanatı yalnızca kendi dünya görüşlerine ait insanların icra ettiği yargısıyla bu toprakların eşsiz birikimi edebi hazinelerini görmezlikten gelmektedir . Örneğin Yahya Kemal ' in Nazım Hikmet ' in hocası olduğu , ilk şiirlerini düzeltip yayınlanmasına destek verdiği düşünülürse , Yahya Kemal ' iz bir Nazım Hikmet ' i nasıl düşüneceklerini bilmemektedirler . Bu ülkede büyük şairler ya da üstatlar , bu toprağın kaynaklarından beslenerek unvanlarını hak eder . Zira Nazım ' ın da Farsça çevirilere ilgisi ve destan yazmış olması gibi birçok örnekle bu toprakların kaynaklarını inkâr etmediği , aksine beslendiği gerçeğini görürüz . Onun takipçileri ise aynı hassasiyeti göstermeyip bu değerlere kör ve sağır olmuşlardır " şeklinde konuştu .