Özbek: 'Referans İle Atama Olmaz' Ankara

-ÖZBEK: 'REFERANS İLE ATAMA OLMAZ' ANKARA (A.A) - 08.06.2010 - HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU BAŞKANVEKİLİ KADİR ÖZBEK, 'YARGITAY SEÇİMLERİNDE-ÖZ

 

-ÖZBEK : ' REFERANS İLE ATAMA OLMAZ '

ANKARA ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek , ' Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır , referans olanlar da vardır . Ancak bu kurul kararıyla gerçekleştirilen bir işlemdir . Birinin söylemesiyle , istemesiyle o işler olmaz ' dedi .

Özbek , HSYK ' ya girişinde , gazetecilerin bugün bazı gazetelerde yer alan Yargıtay üyelerinin seçiminde , eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüşme yaptığı yönünde iddiaların yer aldığının hatırlatılması üzerine , değerlendirmelerde bulundu .

Basında yer alan haberleri görmediğini ifade eden Özbek , Oktay ile bir dönem beraber çalıştıklarını ve zaman zaman bir araya gelerek konuştuklarını söyledi .

Oktay ' ın yer aldığı bir soruşturmanın bulunduğunu anımsatan Özbek , ' Soruşturmayı etkileyecek , konunun içeriğine girecek bir şeyler söylemem yanlış olur . Bu konuda hiçbir karanlık nokta bırakmamak için gerekli açıklamaları yaparım ' dedi .

' Oktay , Yargıtay seçimlerinde isim önerdi mi? ' sorusu üzerine Özbek , ' Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır , referans olanlar da vardır . Ancak bu kurul kararıyla gerçekleştirilen bir işlemdir . Birinin söylemesiyle , istemesiyle o işler olmaz ' diye konuştu .

Özbek , yanlış anlamaları önlemek için gerek görürse ileri bir tarihte yeniden açıklama yapabileceğini kaydetti .

08 . 06 . 2010 09 : 45 : 33