Eyüpspor'un Tff Tahkim Kuruluna Yaptığı İtiraz

-EYÜPSPOR'UN TFF TAHKİM KURULUNA YAPTIĞI İTİRAZ -AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ORDU: 'TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR İLE İLGİLİ TFF VE KURULLARININ VERDİĞİ -

 

-EYÜPSPOR ' UN TFF TAHKİM KURULUNA YAPTIĞI İTİRAZ

-AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ORDU : ' TKİ TAVŞANLI

LİNYİTSPOR İLE İLGİLİ TFF VE KURULLARININ VERDİĞİ

KARARLAR ÇOK AÇIK , CEZALI FUTBOLCU OYNATILMAMIŞTIR '

( FOTOĞRAFLI )

KÜTAHYA ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu , Eyüpspor ' un , 2 . Lig play-off finalinde TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un cezalı futbolcu oynattığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) Tahkim Kuruluna yaptığı itiraza ilişkin , ' TKİ Tavşanlı Linyitspor ile ilgili TFF ve kurullarının verdiği kararlar çok açık , cezalı futbolcu oynatılmamıştır ' dedi .

Ordu , AA muhabirine yaptığı açıklamada , 30 Mayıs ' ta Antalya ' da yapılan play-off finalinde Eyüpspor ' u 2-1 yenen Kütahya temsilcisi TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un , 2010-2011 sezonunda Bank Asya 1 . Lig ' de mücadele etme hakkını kazandığını anımsattı .

Eyüpspor ' un , 6 ay ceza alan Kemal Özyurt ' un TKİ Tavşanlı Linyitspor formasıyla finalde oynatıldığını ve kendilerinin hükmen galip sayılmaları istemiyle Tahkim Kuruluna başvurduğunu hatırlatan Ordu , Özyurt ' un geçen Ocak ayında Tarsus İdman Yurdu ile olan sözleşmesi tek taraflı feshedilerek TKİ Tavşanlı Linyispor ' a transfer edildiğini bildirdi .

Özyurt ile eski takımı Tarsus İdmanyurdu arasındaki uyuşmazlığın hukuksal sürecinin devam ettiğini anlatan Ordu , ' Uyuşmazlık Çözüm Kurulu , Kemal Özyurt ile Tarsus İdmanyurdu arasında hukuki işlemle ilgili para cezası ve 6 ay süreyle müsabakalardan men cezası vermiş . Özyurt ' un avukatları da bu karara 7 günlük sürede itiraz etmiş . Cezanın Tahkim Kurulunca kesinleştirilmesi bekleniyor ' diye konuştu .

Ordu , Özyurt ' un avukatlarının müracaatı üzerine , Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun cezanın kesinleşmesi halinde uygulamasının ne şekilde yapılacağına 27 Mayıs ' ta karar verdiğini belirtti . Kurulun , kararın kesinleşmesi halinde 6 aylık müsabakalardan men cezasının 2010-2011 sezonu başlangıcından itibaren uygulanacağına hükmettiğini dile getiren Ordu , bu kararın TFF ' nin resmi internet sitesinden yayınlandığını kaydetti .

-ADANA DEMİRSPOR DA İTİRAZDA BULUNMUŞTU-

Eyüpspor ' unkine benzer bir itirazın , TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un play-off maçlarında elediği Adana Demirspor tarafından da yapıldığına dikkati çeken Ordu , şöyle devam etti :

' Adana Demirspor ' un itirazını değerlendiren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu , 1 Haziran ' da kararını açıkladı . Bu kararda , ' TKİ Tavşanlı Linyit Spor Kulübü hakkında 25 Mayıs ' ta oynanan Adana Demirspor futbol müsabakasında cezalı futbolcu oynatılması iddiasıyla Adana Demirspor ' un yaptığı müracaat üzerine sportif cezanın infazının , Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun 27 Mayıs ' ta verdiği kararla 2010-2011 futbol sezonunun ilk resmi müsabakasından başlayacağı hükme bağlanmış olup , unsur oluşmadığından ceza tarihine yer olmadığına karar verilmiştir ' deniliyor . Eyüpspor ' un itirazı da Adana Demirspor ' un itirazıyla aynı konudadır ve Tahkim Kurulunun vereceği karar da aynı olacaktır . '

' TKİ Tavşanlı Linyitspor ile ilgili TFF ve kurullarının verdiği kararlar çok açık , cezalı futbolcu oynatılmamıştır ' diyen Ordu , TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un 4 yılda amatör kümeden Bank Asya 1 . Lig ' e alın teri ve birçok mücadele yaparak yükseldiğini söyledi . Takımın bu başarısını gölgeye düşürecek söylem ve davranışların yanlış olduğunu dile getiren Ordu , ' Futbol sahada oynanır , biz futbolumuzu sahada oynayarak kazandık . Söyleyeceğimizi sahada söyledik . Kesinlikle cezalı oyuncu oynatmadık ' dedi .

Eyüpspor , TFF 2 . Lig play-off finalinde TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle maçta hükmen galip ilan edilmeleri ve Bank Asya 1 . Lig ' e yükselen tarafın kendileri olması yönünde federasyona itirazda bulunmuştu . İtiraza ilişkin kararın , Tahkim Kurulunca 10 Haziran ' da verilmesi bekleniyor .

( SK-SDT-TAR-KAN )

08 . 06 . 2010 14 : 56 : 41