Çiftçi Kadınlar Güçbirliği İzmir'de Toplandı

İzmirli üretici kadınların kurduğu Çiftçi Kadınlar Güçbirliği Topluluğu, ilk toplantısını gerçekleştirdi

  İzmirli üretici kadınların kurduğu Çiftçi Kadınlar Güçbirliği Topluluğu , ilk toplantısını gerçekleştirdi . Bu anlamda Türkiye ' de bir ilk olan oluşumun üyeleri , İzmir Ticaret Borsası ' nda bir araya gelerek kadın çiftçilerin sorunlarını konuştu .
Toplantının açılışında konuşan İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli , kadınların tarih boyunca toplumsal gelişmede ve insanlık adına ileriye atılmış her adımda önemli bir rol sahibi olduğunu , güçbirliği hareketiyle İzmir ' in öncü olacağını söyledi . İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse de kadınlara büyük iş düştüğünü belirtirken , İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da toplantıda alınacak kararlara destek olmak istediklerini söyledi . Toplantıda , İzmir Tarım Grubu Dönem Sözcüsü Sümer Tömek , İzmir
Ticaret Borsası Kurumsal İlişkiler Müdürü Pınar Nacak , Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd . Doç . Buket Karaturhan bu oluşumun tarımsal üretimde uğraş veren kadınları ön plana çıkarmak için gerçekleştirildiğini anlattı .
İzmir ' in sanayi ve turizmin yanı sıra aynı zamanda tarım şehri olduğunu anlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak , hükümetin tarıma yönelik nokta atışı yaptığı teşvikler sayesinde üretimin arttığını , üretim hacminin 26 milyar ABD dolarından 52 milyar ABD dolarına yükseldiğini söyledi .
ÜLKEMİZİN MİLLİ GELİRİ KAYBOLDU
İZTB Genel Sekreteri Özlem Değirmencioğlu idaresinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan üretici kadınlardan Tireli Emine Çabak , " Ülkemizin milli geliri olan pamuğu , tütünü kaybettik . 28 milyon hektar tarım arazisine sahipken bu ürünleri ithal ediyoruz . Pamuk üretmiyor , tütün dikmiyoruz . Şimdi sıra hayvancılığımıza geldi . Gelen hayvanları gördük yan tarafa dönemiyorlar . Hepsi hormonlu . Mis gibi hayvanlarımız varken neden ithal ediliyor . Burcu burcu kokan tütünlerimiz nerede . Ülkemizin milli gelirlerini
kaybettik . Hayvancılığı , tarımı yok etmeye çalışıyorlar . Kadınlar olarak bunun karşısındayız " dedi .