Bahçeli hükümeti ikiyüzlülükle suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Irak'ta yıllardır süren kanlı oyunlara göz yumanların, Türkmenlerin ezilip horlanmalarına aldırmayanların, Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin, Allah'ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara, Ortadoğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir i

  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , " Irak ' ta yıllardır süren kanlı oyunlara göz yumanların , Türkmenlerin ezilip horlanmalarına aldırmayanların , Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin , Allah ' ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara , Ortadoğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir iki yüzlülüktür " dedi . Bahçeli , partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada , MHP ' nin , İsrail ' in yardım gemisine yaptığı saldırıyı duyduğu andan itibaren gösterdiği tepkinin arkasında olduğunu ifade etti .

Bahçeli , " Uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırı , Türk milletine karşı yapılmıştır . İsrail cezasız , ölümlerle sonuçlanan bu düşmanlık karşılıksız kalmamalıdır " dedi .

Aradan geçen yedi günlük süre içinde hükümetin , " hamasi nutuklardan ve sahte çıkışlardan başka ciddi sayılacak hiçbir girişimde bulunmayacağını ve bu anlayışla etkili ve kalıcı bir sonuç elde edemeyeceğini gösterdiğini " savunan Bahçeli , " Yardım faaliyetinin sakıncaları konusunda Dışişleri Bakanlığı önceden uyarıda bulunmuş mudur? Dışişlerinin vaki uyarısından sonra Gazze ' ye gitmeye hazırlanan bazı AKP milletvekilleri bu kararlarından vazgeçmişler midir? " sorularını yöneltti .

Bahçeli , " Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden bağlayıcılığı ve yaptırımı olan kınama kararı çıkartılamamış , bunun yerine , etkisi olmayan Başkanlık açıklaması ile yetinilmiştir . Başbakan ' ın dünyayı ayağa kaldıracağız iddiaları da daha baştan boşluğa düşmüştür " dedi .

Bahçeli , " İsrail ' in yaralı ve vefat etmiş vatandaşlarımızı iadesi bir diplomatik zafer gibi sunulmaya çalışılmış , ne Arap ülkelerinden ve bunların oluşturduğu birliklerden , ne de birbirlerine ön isimleri ile hitap edecek kadar samimi olunan nikah şahidi yabancı başbakanlardan veya eşbaşkanlık yaptığı küresel projelerin sahibinden İsrail karşıtı bir açıklama ve destek alınamamıştır " diye konuştu .

" Elde Tevrat münakaşaya tutuştular "

" Uluslararası ilişkilerde yaşadığı derin hayal kırıklıkları ve geriye doğru attığı yanlış adımların Başbakan Erdoğan ' ı giderek çaresizleştirdiğini ve hamasete sığınmasını kaçınılmaz hale getirdiğini " ileri süren Bahçeli , " Bu açıdan , gelişmeleri hükümetin yedi buçuk yıllık icraatıyla beraber değerlendirmek ; yaşananları doğru ve tarafsız bir bakışla incelemek yerinde olacaktır " dedi .

Bahçeli , İsrail ' in bölgedeki sert tavrının herkesçe malum olduğunu ifade ederek , İsrail ' i uyarmak ve şiddetten döndürmek için siyasetçilerin " elde Tevrat birbirleri ile münakaşaya tutuştuklarını " söyledi .

" Van minut ' ların yerini , gerçek ' Türk yumrukları ' alacak "

Bahçeli , " Unutmayalım ki , dünyada ezilen , horlanan , zulmedilen Müslümanlar yalnızca Gazze ' de bulunanlardan ibaret değildir . Irak ve Kerkük başta olmak üzere başka coğrafyalarda da oluk oluk kan akmaktadır . Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin , Allah ' ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara , Orta Doğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir aldatmadır , tam bir istismardır , tam bir iki yüzlülüktür " dedi .

MHP ' nin hedefinin , çıkış noktasının ve stratejilerinin kaynağının yalnızca " Başkent Ankara " olduğunu belirten Bahçeli , " İşte ancak o zaman , nafile sözler yerini yaptırımlara bırakacak , boş hamaset yerini stratejik adımlara terk edecektir . Ermeni hesap soramayacak , Peşmerge aşağılayamayacaktır . Başımıza çuval geçirenler ise köşe bucak kaçacaktır . Ve işte o zaman , sahte ' van minut ' ların yerini , gerçek ' Türk yumrukları ' alacak ve hak edenin başına inecektir " dedi .

TERÖRLE MÜCADELE

Bahçeli , geçen haftanın önemli gelişmelerinden birinin Irak ' ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ' nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kucaklaşması olduğunu söyledi .

" Türk tarihine kara bir leke olarak geçecek bu buluşmanın , hükümetin baştan beri izaha çalıştıkları küresel projelere nasıl mahkum hale geldiğinin de en açık delili olduğunu " savunan Bahçeli , " Acaba dünyada kendisine yöneltilmiş kanlı eylemler hızla sürerken , katillerin dostu ile kucaklaşan başka bir ülke yöneticisi daha var mıdır? " diye sordu .

" Barzani ' nin kim olduğuna bakarsak , nasıl bir kumpasın karşımızda olduğunu , Başbakan ' ın nasıl bir aczin içene düştüğünü anlamamız da kolay olacaktır " diyen Bahçeli , " Kuzey Irak ' ı Türkiye ' ye karşı saldırılarda bir harekat üssü olarak kullanan PKK teröristlerinin yuvalandığı alanın sorumlusu , Barzani ' dir " dedi .

MHP lideri Bahçeli , " Can almaya devam eden kanlı terör örgütü PKK ' nın en büyük koruyucusu , Barzani ' dir . Bölgede yuvalanan teröristlerin lojistik desteğini ve emniyetini sağlayan , Barzani ' dir . Türkiye ' nin PKK ' yı dağdan indirmek için peşinden koşmak durumunda bırakıldığı kişi de Barzani ' dir . Kendi ülkesindeki bölünme modelinin benzerini ülkemizde de uygulamak için içten içe siyasi faaliyet gösteren de Barzani ' dir . PKK ' yı terör örgütü olarak görmediğini ilan eden , PKK ' yı Türkiye ' ye karşı bir tehdit ve pazarlık aracı olarak kullanan da Barzani ' dir . Başbakan ' ın güvendiği , elini sıktığı , iş birliği yapmaya çağırdığı , beraber yemek yediği , hoş geldiniz dediği , karşılıklı görüştüğü Barzani budur " diye konuştu .

" AKP Hükümeti , yıllar içindeki teslimiyetiyle terörle mücadelemizin yöntemini küresel gücün icazetine , tedbirleri ise Barzani ' nin vereceği kararlara mahkum etmiş , terörle mücadeleyi yabancıların ipoteği altına sokmuştur " diyen Bahçeli , " Geride kalan yıllar AKP hükümetlerinin terörle mücadele politikalarının iflasının acı hatıraları ile doludur . Hükümet , etkisiz müzakereler ve ikili görüşmeler , karşılıklı ziyaretler , üçlü mekanizma , koordinatör sistemi ve stratejik vizyon belgesi adı verilen oyalanma metinleriyle geçen yılların ardından terörle mücadelede hiçbir mesafe kat edememiştir " şeklinde konuştu .

Bahçeli , toplantı çıkışında gazetecilerin , anayasa değişikliğinin iptali istemini içeren başvuruya ilişkin sorularını , gruptaki konuşmasını gölgelediği gerekçesiyle yanıtlamadı .

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da aynı soru üzerine , " Herkes hukuka saygılı olsun . Anayasa Mahkemesinin kararlarına saygı duymalıyız " karşılığını verdi .


CNN Türk