Şehzade Öğrencileri, Türkmenistan 3. Uluslararası Avaza Çocuk Festivali'nde

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, Türkiye'yi temsilen, Türkmenistan 3. Uluslararasu Avaza Çocuk Festivali'ne katıldı.

Şehzade Öğrencileri, Türkmenistan 3. Uluslararası Avaza Çocuk Festivali'nde
25 Mayıs Salı günü Manisa'dan Türkmenistan'a uğurlanan ve Avaza Dostluk Festivali'ne katılan Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğretmenleri Gülcan Köşker, Orhan Köşker, öğrencileri Ayşe Nur Yılmaz, Zafer Yılmaz, Betül Ece Tüysüz, Belgin Nur Tüysüz, Sare Çalımcı, İrem Çalımcı, Zeynep Ercoş ile Ahmet Ercoş Manisa'ya döndü.
Festival hakkında bilgi veren ekip sorumlusu Gülcan Köşker, festivale Türkiye'nin de aralarında olduğu 20 ülkeden 700 çocuğun katıldığını söyledi. Köşker, "Havaalanında halkoyunlarıyla karşılanan ve büyük bir sevgi seli ile karşılanan ekibimiz, Aşkabat'a 30 kilometre mesafedeki Gökdere tatil beldesindeki otellerde ağırlandı. Festivale katılan okulumuz öğrencileri Silifke yöresine ait 'Türkmen Kızı' halkoyunu ekibi ile Türkmenistan halkına büyük bir jest yaptı. İlk olarak festivalin başkent Aşkabat'taki resmi açılış töreninde sahne alan ekibimiz izleyenlerden büyük alkış aldı. Ekibimizin gösterisi esnasında kenarda bekleyen diğer çocuklar da sahneye çıkarak dans ettiler. Festivale katılan çocuklar etkinlikler çerçevesinde Aşkabat Devlet Sirki'nde gösteri izlediler. Disneyland'da eğlendiler. Aşkabat'taki Sağlık Yolu meydanında yapılan resmi açılışta, Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova; Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov' un gönderdiği mesajı okundu. Festival resmi açılış töreninin ardından Avaza Turizm Bölgesi'nde devam etti. Türkmenistan, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF organize ettiği; kompozisyon, resim ve kolaj yarışmalarında gurup halinde birinciliğe layık görüldü. Bu başarıdan dolayı gurubumuz Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Gurubumuz üyeleriyle sohbet edip, tek tek ilgilenen Devlet Başkanı, öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim etti. 1 Haziran akşamı 'Dünya Çocukları Koruma Günü' yapılan gala gecesinde ise oyunumuz ayakta alkışlandı. Bizim oyunumuz oynanırken tüm bürokratlar oyunumuza eşlik ettiler. Bu da bizi çok gururlandırdı. Festivalde okulumuz Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu folklör grubu göstermiş olduğu performanstan dolayı başarı plaketiyle ödüllendirildi. Ödülümüzü ise Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova'nın elinden aldık. 2 Haziran Çarşamba günü yapılan gala gecesinde ise gurubumuz Sümer Ezgü'nün 'Anadoludan Geldik' parçası eşliğine halkoyunlarını sergileyerek Türkmenistan halkına bir jest daha yaptılar. Yine ayakta akışlanan bu oyunumuza diğer dünya ülkeleri öğrencileri de katıldılar. Karşılandığımız gibi tekrar tezahüratlar ve sevgi seli eşliğinde uğurlandık. Bize bu imkanı sağlayan okul müdürümüz Muzaffer Yılmaz bey başta olmak üzere, öğrencilerime ve velilerime çok teşekkür ederim." dedi.
Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz, öğrencilerinin uluslararası bir organizasyona katılarak orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip başarılar elde etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, öğrencilerin bu yaşlarda böyle organizasyonlara katılarak, ufuklarının geliştiğini, bir öğrencinin ilköğretim yaşlarında uluslararası etkinliklere katılmasının sosyal ve kültürel yönden çok önemli olduğunu söyledi.