Kula 4 Eylül İlköğretim Okulu En Çevreci 3. Okul Seçildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen "En Çevreci Okul" yarışmasında, Manisa'nın Kula ilçesinde eğitim-öğretim veren 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen İlköğretim Okulu il üçüncüsü oldu

Kula 4 Eylül İlköğretim Okulu En Çevreci 3. Okul Seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen "En Çevreci Okul" yarışmasında, Manisa'nın Kula ilçesinde eğitim-öğretim veren 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen İlköğretim Okulu il üçüncüsü oldu.
Valilik makamında düzenlenen ödül töreninde Vali Vekili Turan Eren, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Arslan katıldı. 4 Eylül Ahmet ve Sabahat Özmen İlköğretim Okulu'nun Çevre Proje Sorumlusu Tayfun Çetinkaya,"Yıl boyunca yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını aldık. Okulumuz çevre adına Kula'da çok önemli projeler yaptı. İlk olarak atık pil toplama kampanyası başlattık ve şuana kadar 10 bine yakın atık pil topladık. Halkı bilinçlendirmek için broşürler dağıttık. En önemlisi çöplerin sınıfladırılması projesini başlattık. Atıklarımızı cam, kağıt, plastik olarak ayırdık. Bu tür çalışmalar öğrencilerimizi çevreye karşı daha duyarlı hale getirdi" dedi
Dünyayı çevre kirliliğinden kurtarmak için çocukları çevreye karşı daha duyarlı hale getirmenin önemini vurgulayan Okul Müdürü Mehmet Saracaloğlu da, "Çevre ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın beraber yürüttüğü bu tür çalışmalar çocuklarımızın çevreye duyarlı olmalarını sağlayacaktır. Çevre kirliliği önlemek yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevidir." diye konuştu.
Saracaloğlu ayrıca 35 okul arasından 3.'lüğü elde etmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Kula'nın ismini duyurabilmek için daha büyük çalışmalar başlatacaklarını kaydetti.