Klasik Otomobil Meraklıları Çayyolu'nda Buluştu

Ankara'da klasik araba meraklıları Çayyolu Alacaatlı Mesire alanında piknikte buluştu.

  Cadillac ' tan , Pontiac ' a , Chevrolet ' ten Ford ' a kadar elliye yakın klasik arabanın bir araya geldiği etkinlikte yarım asrı geride bırakan arabalar meraklılarına sergilendi . Ankara Klasik Oto Sevenler Platformuve Yenimahalle Belediyesi ' nin işbirliği ile düzenlenen pikniğe Belediye Başkanı Fethi Yaşar , Başkan Yardımcıları Şenol Balaban ve Erhan Aras da katıldı . Klasik arabaları tek tek gezerek tarihleri ve teknik özellikleri hakkında bilgi alan Başkan Yaşar , araba kullanmayı bilmediğini de söyledi . Başkan
Yardımcısı Şenol Balaban ' ın kullandığı kırmızı bir Corvete ile tur atan Yaşar , klasik arabalar pikniği ile oto sektörünün tarihsel gelişimini göstermek ve klasik araba sevenleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti . Yaşar , " Klasik araba sevenlerle meraklılarını buluşturmak ve otomobil dünyasının bugün geldiği noktayı anlamak açısından önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum . Ben Yenimahalle Belediye Başkanı olarak tüm Yenimahallelilerin başkanıyım . Benim şahsi bir merakım olmamasına rağmen bu tür
koleksiyoncu vatandaşlarımıza yönelik bir etkinlik yapmak yerel yönetimler olarak görevimiz . Klasik araba sevenler aileleri ile birlikte hem piknik yaptılar ham de tarihi bir yolculu yaptılar " dedi .
Başkan Yaşar , inşaatı bitmek üzere olan Yenimahalle Kültür Merkezi içinde yer alan sergi salonlarını bu tür aktiviteler için kullanacaklarını söyledi . Ankara Klasik Oto Sevenler Platformu Başkanı Zeynel Bektaş ise klasik arabaları yeni nesillere tanıtmak ve sevdirmeyi hedeflediklerini kaydederek , " Klasik arabalar bir tutkudur . Tarihle iç içe yolculuk yapmak demektir " dedi .
Piknikte Başkan Yaşar , Başkan Yardımcıları Şenol Balaban , Erhan Aras ve Engelliler Birimi Sorumlusu ve Başkan Danışmanı Selçuk Koçak ' a etkinliğe katkılarından dolayı klasik minyatür araba hediye edildi .