Chp Genel Başkan Yardımcısı Ve Myk Sözcüsü Okay'ın Basın Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Sözcüsü Hakkı Suha Okay, bağımsız iki milletvekili Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk'ün yarın TBMM'deki grup toplantısında CHP'ye katılacaklarını bildirdi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Sözcüsü Hakkı Süha Okay, basın toplantısı düzenledi. MYK'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandığını, grup başkanvekillerinin de toplantıya katıldığını belirten Okay, bundan sonra MYK toplantısının pazartesi günleri yapılacağını bildirdi. MYK'da Kılıçdaroğlu Trakya turu kapsamında Çanakkale'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ele alındığını ifade eden Okay, burada yapılan mitinge yağan yağmura rağmen çok yoğun
katılımın ve coşkunun yaşandığını söyledi. Okay, "Seçmen patlaması yaşadık. Halkımız iktidarın alternatifi olarak CHP'yi Başbakan alternatifi olarak ise Sayın Genel Başkanımızı görüyor. Tek başına iktidar iddiasıyla CHP'nin yola devam edeceği görülüyor. Bu çok umut verici" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun mitingine ilişkin TRT'nin yaptığı yayını eleştiren Okay, devlet televizyonunun bundan sonra daha objektif yayın yapmasını istedi. MYK toplantısında parlamento çalışmaları hakkında grup başkan vekillerinin kurul üyelerine bilgi verdiğini aktaran Okay, toplantıda ayrıca işsizlik, ülkenin içinde bulunduğu son durum, iç ve dış politika konularının ele alındığını kaydetti. Okay, yarın TBMM'de yapılacak CHP Grup toplantısında bağımsız milletvekilleri Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk'ün CHP'ye
katılacağını bildirdi.
Daha sonra soruları yanıtlayan Okay, Ergenekon'un son dalgasında İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve davanın avukatlarından Mehmet Cengiz'in tutuklanmasına ilişkin soruya, soruşturma kapsamında daha öncede avukatların tutuklandığını söyledi. Cengiz'in tutuklanmasına ilişkin dosya hakkında bir bilgisini olmadığını belirten Okay, bu tutuklamanın da geçmişte yapılan tutuklamalardan bir farkının olacağını düşünmediğini söyledi. Okay, tutuklamayı savunmaya baskı olarak nitelendirdi. Bir gazetecinin
İstanbul ve Bitlis İl Başkanlığına ilişkin atamaların bugünkü toplantıda ele alınıp alınmadığına ilişkin sorusu üzerine Okay, bu atamaların bir süre yapılamayacağını söyledi. İstanbul İl Başkanı'nın durumunun medyada ön plana çıktığını hatırlatan Okay, CHP'nin bireylere göre değil partinin görüşüne göre siyaset yaptığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP liderinin yaptığı konuşmalardan sonra ' Tel-Aviv'in avukatı' nitelemesine ilişkin soru üzerine şunları söyledi:
"Sayın Başbakanın Tel-Aviv'in avukatı sözünü anlamakta zorluk çekiyorum. Çünkü Sayın Başbakan son siyasal gelişmeler çerçevesinde ya anlama sıkıntısı çekiyor, ya algılama sıkıntısı çekiyor. Tel Aviv'in avukatlığının ne anlama geldiği, niçin söylediği laf olsun beri gelsin söz olmaktan öte değil. Ama bu konuyla ilgili her düşüncesini ifade edene Tel-Aviv'in avukatlığı yapılıyor diyorsa o zaman hemen sağ yanına baksın, Bülent Arınç'ın açıklamaları Tel-Aviv avukatlığına daha çok yakışıyor."
Başka bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından referanduma götürülen anayasa değişikliği paketinin iptal davasına ilişkin raportörün ret kararı verdiğine ilişkin görüş bildirdiğinin hatırlatması üzerine Okay, raportörün hazırladığı raporun kendi kişisel görüşünü içerdiği, hukuksal kararı Yüksek Mahkeme'ni verdiğini söyledi. Okay, buna benzer pek çok tartışmalı konularda Anayasa Mahkemesi'nin raportörün raporuna örtüşmeyen karar verdiği anımsattı.