Adana Polisgücü Karate Takımı Avrupa Üçüncüsü

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeniden hayata geçirilen Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı Polonya'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda 3

Adana Polisgücü Karate Takımı Avrupa Üçüncüsü
  Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeniden hayata geçirilen Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı Polonya ' da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası ' nda 3 . oldu . Adana Valisi Atış , dereceye giren sporculara yarım altın hediye etti .
Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 1985 yılında kurulan ancak 1997 yılında feshedildikten sonra 2009 yılında yeniden kurulan Polisgücü Spor Kulübü büyük bir başarıya imza attı . Kulüpte bulunan karate , futbol ve tekvando takımı kulüp yeniden kurulduktan sonra Türkiye içinde ve yurtdışında katıldığı müsabakalarda toplam 33 madalya aldı .
Karate takımı son olarak 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Polonya ' nın başkenti Varşova ' da yapılan 8 . Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası ' na katıldı . 29 ülkeden 53 sporcunun katıldığı şampiyonada Polisgücü kazandığı 7 . bronz madalya ile Avrupa 3 . ' sü oldu . 7 sporcu ile katıldığı şampiyonada takım 7 bronz madalya aldı . Şampiyonadan sonra Adana ' ya dönen takımı Adana Valisi İlhan Atış , Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve takımın Teknik Direktörü Cenap Türker ve sporcularla kabul etti . Atış , karşılama sırasında sporcular hakkında bilgi aldıktan sonra , Polis Gücü Kulübü sporcuların başarılı olmasının çocuklara güzel bir örnek olduğunu söyleyerek , " Çocuklara ağabeylerini gururla anlatıp , bakın bunlar okudu ve çok başarı oldu . Siz de okursanız böyle başarılı olursunuz diyeceğiz " dedi .
Atış konuşmasının ardından başarılı olan sporcuları yarım altınla ödüllendirdi .
Şampiyonada birinciliği Fransa , ikinciliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kulübü Karate Takımı , üçüncülüğü ise Adana Emniyet Müdürlüğü Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Karate Takımı paylaştı . Bu şampiyonaya Türkiye 2 . ve 3 ' cülüğü alarak damgasını vurdu .