Ödüllü Öğrenciler Mezuniyet Şöleninde Kürsüye Çıktı

13 Mayıs'ta yapılan ilk yarışma sınavına katılan 800 öğrenci arasından sıyrılarak finalde yarışmaya hak kazanan 152 öğrencinin ter döktüğü "Karabağlar Müftülüğü Kur'an Kursu Öğrencileri 2

Ödüllü Öğrenciler Mezuniyet Şöleninde Kürsüye Çıktı
  13 Mayıs ' ta yapılan ilk yarışma sınavına katılan 800 öğrenci arasından sıyrılarak finalde yarışmaya hak kazanan 152 öğrencinin ter döktüğü " Karabağlar Müftülüğü Kur ' an Kursu Öğrencileri 2 . Bilgi Yarışması " nda birinciliği İzmir Hatay Kız Kur ' an Kursu öğrencisi Merve Dinçer 88 puanla elde etti .
Karabağlar Müftülüğü tarafından , ilçedeki Kur ' an Kursu öğrencilerinin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak amacıyla iki aşamalı olarak düzenlenen " Kur ' an Kursu Öğrencileri Bilgi Yarışması Sınavı " nın sonuçları , Kestanepazarı Konferans Salonu ' nda düzenlenen Mezuniyet Şöleninde açıklandı . Yarışma sonuçlarının açıklandığı dakikalarda Kur ' an Kursu Öğretici ve öğrencileri arasında heyecanın zirveye çıktığı törende , 800 ' ü aşkın öğrenci arasından sıyrılarak ilk 20 ' ye giren öğrenciler ödüllendirildi . 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı ' nın sona ermesi sebebiyle Kur ' an Kursu Öğrencileri için Kestanepazarı Konferans Salonu ' nda " Mezuniyet Şöleni " düzenlendi . Kur ' an Kursu Öğretici , öğrenci ve ailelerinin katıldığı törenin açılışında Karabağlar İlçe Müftüsü Emin Arık bir konuşma yaptı . Konuşmasında , Türkiye ' de bir ilke imza atarak ilçedeki Kur ' an Kursu öğrencilerinin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak amacıyla , iki aşamalı bilgi yarışması düzenlediklerine dikkat çeken Arık ; " Bu yarışma test usulü yazılı olup , iki aşamalı idi ve isteyen öğrencilerin katılabileceğini duyurmuştuk . Yarışma sınavının ilk aşamasını 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirdik . Öğrencilerimize , Kur ' an Kurslarımızda okutulan İbadetim , Ahlakım , İnancım , Peygamberim adlı ders kitapları ile Kur ' an-ı Kerim Bilgileri , Tecvid ve Genel Kültür ' den hazırlanmış 100 adet soru sormuştuk . İlk sınavda 75 ve üzeri puan alan öğrencilerimizi 2 Haziran ' da ikinci bir yarışmaya soktuk . Bu sınavda da öğrencilerimize ilkinde olduğu gibi 100 soru sorduk . Bu iki sınavın , öğrencilerimizi daha çok ders çalışmaya ve kitap okumaya teşvik ettiğini , rekabete yol açtığını gördük . Bazı kurslarımızda öğrencilerin ders çıkışında bu sınavlara hazırlık amacıyla çalışma gurupları oluşturduklarına şahit olduk . Bundan sonraki eğitim ve öğretim yıllarında da bu tür yarışmaların sayısını artırarak , Kur ' an Kurslarımızdaki eğitimin seviyesini daha yüklere taşımak istiyoruz " şeklinde konuştu .
Karabağlar Müftüsü Emin Arık ' ın , yarışma sınavında ilk üç dereceyi paylaşan öğrencileri açıkladığı dakikalar , öğretici ve öğrenciler arasında oldukça heyecanlı bir bekleyişe sebep oldu . Yarışma sınavında birincilik kürsüsüne 88 puanla İzmir Hatay Kız Kur ' an Kursu Öğrencisi Merve Dinçer çıkarken , ikinciliği 85 puanla Muhtar Sadık Kız Kur ' an Kursu ' ndan Zehra Haliloğlu , üçüncülüğü 84 ' er puanla İzmir Hatay Kız Kur ' an Kursu ' ndan Zümrüt Seren ile Kestanepazarı Erkek Kur ' an Kursu ' ndan Mustafa Emre Sanlı elde etti . Törende bilgi yarışması sınavında ilk üç dereceyi paylaşan öğrenciler çeyrek altınla , ilk 20 içine giren öğrenciler de Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın yayınlarıyla ödüllendirildi . Dereceye giren öğrenciler ödüllerini , Karabağlar Müftüsü Emin Arık ' ın elinden aldı . İlçede görev yapan Kur ' an Kursu Öğreticileri de törende Karabağlar Müftüsü Emin Arık tarafından " Teşekkür Belgesi " ile taltif edildi . Tören , Karabağlar ' da faaliyet gösteren Kur ' an Kursu öğretici ve öğrencilerince hazırlanan ve ilgiyle takip edilen programla sona erdi .