Erdoğan'ın 'Öldürmeyeceksin' Sözüne Kılıçdaroğlu Yorumu

Trakya gezisini Keşan'da sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hükümetine ilişkin yaptığı açıklamalarına atıfta bulundu

  Trakya gezisini Keşan ' da sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın İsrail hükümetine ilişkin yaptığı açıklamalarına atıfta bulundu . Kılıçdaroğlu , " Tevrat ' ı iyi biliyorsun . Teşekkür ederiz . Ama bunun bir şartı var . Çalmayacaksın diyor . Bir şartı var . Yalan söylemeyeceksin diyor Sayın Başbakan . Kul hakkı yemeyeceksin diyor " dedi .
CHP otobüsü ile gelen Kılıçdaroğlu ' nun beraberinde Genel Sekreter Önder Sav , Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç , Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay , Genel Başkan Yardımcısı Umut Orhan , Genel Sayman Faik Öztarak , MYK Üyesi Süheyla Batum , MYK Üyesi Berhan Şimşek , PM Üyesi Mehmet Ali Özpolat , PM üyesi Çetin Soysal ile Trakya milletvekilleri ve bölge belediye başkanları , ilçe başkanları katıldı .
Keşan Belediyesi teras katından , Atatürk Parkı önünde toplanan kalabalık bir halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu , hükümet ve Başbakan ' a yüklendi . Kılıçdaroğlu konuşmasında ; " Keşan halkını selamlıyorum . Sayın Başbakan masum insanlara dokunmayacaksın , öldürmeyeceksin dedi . Doğrudur . Hangi dinden , dilden olursa olsun . İnsanları öldürmek günahtır suçtur . Hele masum insanlara dokunmak , asla kabul edilemez . İsrail hükümetine de sesleniyoruz . Gazze ' deki anlaşmayı sonlandır . Açlıkla , yoksul insanları terbiye
edemezsiniz . Burada masum yurttaşlar var . Bir insanlık çağrısıdır bu! Keşan Meydanı ' ndan Sayın Başbakan ' a sesleniyorum . Tevrat ' ı iyi biliyorsun . Teşekkür ederiz . Ama bunun bir şartı var . Çalmayacaksın diyor . Bir şartı var . Yalan söylemeyeceksin diyor Sayın Başbakan . Kul hakkı yemeyeceksin diyor " diyerek göndermede bulundu .
Deniz Feneri ile ilgili yürütülen soruşturmanın akıbetini soran Kılıçdaroğlu , " Deniz Feneri ' ni biliyorsunuz . Almanya ' daki savcılar Türkiye ' ye gelecekti , Türkiye ' deki savcılar Almanya ' ya gidecekti . Ne oldu? 8 yıldır iktidarlar , halka hesap verebiliyorlar mı? Halkı yoksullaştırdılar " diye konuştu .
Kılıçdardoğlu , " İktidarımızda sağ elden alıp sol ele yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz . Çiftçiler , esnaf meydanda . Çiftçiler son açıklanan fiyatlardan memnun mu? Esnaf memnun mu? Keşan İcra Dairesi ' ne bir baksınlar çiftçinin kaç dosyası var? Türkiye ' yi biz yönetirken kul hakkı yemeyeceğiz . Yolsuzluklara yer vermeyeceğiz . Yolsuzluk yapanlardan hesap soracağız . İsterse babamız olsun . Din , iman dediler , havuzlu villalarda oturuyorlar . Halka çıkın görelim . Biz kimsenin inancı ile oynamayacağız . Biz inançla
değil , yoksullukla mücadele edeceğiz . Türkiye ' de 8 milyon emekli var . Bunları AK Parti 2 . sınıf insan görüyor . Ailelerle 14 milyon eder . Bunun hesabını sandıkta Recep Bey ' e siz verin . Emekliye , memura , işçiye , köylüye verirseniz , ekonomi canlanır . Fabrikalar çalışır . Girdilerle gelirler dengeleri bozuk olursa , tabii ki işsizlik olur . Ülke iyi yönetilmediği için denge bozulur . Biliyorsunuz Recep Bey , Mersin ' de bir çiftçiye ' al ananı da git ' dedi . Biz de diyoruz ki , ' Sende atını da al git ' .
Kılıçdaroğlu , konuşmasını şu sözle bitirdi . " Bir orman gibi tek ve hür , bir orman gibi kardeşçesine . . . "
Binlerce kişinin toplandığı kalabalık , zaman zaman " Başbakan Kemal " , " İşte CHP , İşte Halk " sloganı attı . Yazılan bazı döviz ve pankartlarda ise , ' Kurtar bizi Kemal ağa bu hükümetten ' , ' Akın var Kemal ' e akın , AK Parti ' nin sonu yakın ' , ' Belki bugün , belki yarından da yakın ' şeklinde yazılar gözlendi .
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , konuşmasından sonra , Keşan Belediye Başkanı Opr . Dr . Mehmet Özcan ' ı makamında ziyaret etti . Kılıdaroğlu , daha sonra Keşan ' dan ayrılarak diğer konuşma yeri Uzunköprü ' ye hareket etti .
Geceyi Keşan ' da geçirecek olan Kılıçdaroğlu , sabah basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra , Keşan ' dan ayrılacak .
( İA-AS-EA-Y )