Denizli defteri resmen kapandı başkan altı hocayla görüşecek

Beşiktaş'ta beklenen ayrılık resmîleşti. Başkan Yıldırım Demirören ile basının karşısına geçen Teknik Direktör Mustafa Denizli, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek veda etti. ...



Beşiktaş'ta beklenen ayrılık resmîleşti. Başkan Yıldırım Demirören ile basının karşısına geçen Teknik Direktör Mustafa Denizli, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek veda etti. Yönetim kurulu toplantısında ağladığı öğrenilen tecrübeli hocaya tazminat ödenmeyeceği öğrenildi. Başkan Demirören, 6 hocayla temasa geçeceklerini belirtirken Schuster'in imzaladığı bildirildi.

Beşiktaş'ta Başkan Yıldırım Demirören ile Teknik Direktör Mustafa Denizli, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Denizli-Beşiktaş ayrılığı resmen açıklandı. Akaretler'deki kulüp binasındaki buluşmada, bu kararın tecrübeli çalıştırıcının sağlık problemleri sebebiyle kendi isteğiyle gerçekleştiği vurgulandı.
İlk sözü alan Başkan Yıldırım Demirören, 10 yıldır kulübün içinde yer alan ve 6 senedir başkanlık koltuğunda oturan biri olarak birçok basın toplantısı gerçekleştirdiğini; ancak bu kez en zorunu yaptığını söyledi. Denizli'nin kulüp tarihinde bir ilki başardığına ve duruşuyla camiaya örnek olduğuna işaret eden Başkan, "Hocamızla sağlık sorunlarından ötürü yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Hocamızı, yönetim kurulumuzu sahtekâr yerine koyan kalemler var. Ben o yazanlara, bizi sahtekârlıkla suçlayanlara sahtekâr diyorum. Beşiktaş'ı yıpratmak basına yakışmaz." dedi. Denizli'ye bir kez daha teşekkür eden, Beşiktaş'ın kapısının her zaman ona açık olduğunu ve istediği an istediği görevi alabileceğini dile getiren Demirören, henüz bir teknik adamla masaya oturmadıklarını, yarından (bugünden) itibaren 6 hocayla görüşmelerinin olacağını belirtti.
Mustafa Denizli de mikrofonların başına geçer geçmez başkan ve yönetime bugüne kadar kendisine gösterdikleri yakınlık ve güvenden ötürü teşekkürlerini sundu. Birçok büyük camiada çalıştığını belirten, ancak Beşiktaş'ın çocukluk aşkı olduğuna dikkati çeken Denizli, bugün de bu hususta değişen hiçbir şeyin olmadığını kaydetti. Başarılı hoca, "50 yıl önce hislerim neyse bugün de odur. Fenerbahçe ve Galatasaray'dayken de bunu gururla söyledim. Beşiktaş'la ayrılığım ne kadar sürer bilemiyorum. Son derece sıhhatli bir yapıya kavuşmam için önümüzde uzun bir döneme ihtiyacım var. Bu süreci hem sizlerden hem camidan uzak geçireceğim, dönüşümün daha kuvvetli olması için. Başkan ve yönetimden izin istedim. İmzalanan kontratın yürürlüğe girmemesini ben rica ettim." ifadesini kullandı.
DENİZLİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU; BERND SCHUSTER GELİYOR
Basında çıkan spekülasyonların doğru olmadığına işaret eden deneyimli isim, şöyle devam etti: "Benim buna ihtiyacım var. Başkanımız ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Zaman zaman farklı düşünceler olabilir ama hiçbir zaman sitemde bulunma ihtiyacı hissetmedim. Ben birkaç gün önce bu karar alındıktan sonra Beşiktaş'ın başına hemen bir teknik adamın getirilmesini diledim. Hatta başkanımız ve yönetim kurulumuz bu konuda geç kalmıştır. Yeni hocaya isterse iki yıllık programımızı da ileteceğiz."
Mustafa Denizli son olarak Beşiktaş hakkında çıkan karamsar yayınlardan şikayetçi oldu: "Beşiktaş'ın önümüzdeki yılki belirsizliğini konu alan yazılar okuyorum. Beşiktaş Türkiye'de gelecek yılın programını yapan ilk takımdır. Medya bunları takip edemiyorsa bize haksızlık etmelerine asla müsaade edemeyiz. "
Basın toplantısından önce ise ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu toplantısına katılan Mustafa Denizli'nin burada gözyaşlarına hakim olamadığı öğrenildi. Ayrıca Siyah-Beyazlıların Mustafa Denizli ile yaptığı anlaşmaya göre sağlık sorunları sebebiyle tecrübeli çalıştırıcıya tazminat ödenmeyeceği öğrenildi. İlk kez çarşamba günü gündeme gelen Mustafa Denizli'nin ayrılacağı haberleriyle aynı anda ajanslara düşen Alman teknik adam Bernd Schuster'in ismi de iyice ağırlık kazandı. Başkan Yıldırım Demirören, dün 6 hocayla görüşeceklerini açıklamasına rağmen yöneticiler Serdar Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu'nun Schuster ile 2012 yılına kadar sözleşme imzaladığı bildirildi.

Rüştü'ye övgü, Aziz Yıldırım'a tepki
Beşiktaş Kulübü'nün aylık yayın organı Beşiktaş Dergisi, kaleci Rüştü Reçber'e övgüler dizerken, ona suçlamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi. Rüştü'ye sahip çıkan dergi, konuya 6 sayfa ayırdı. "Hırslarına yenilip, rüştünü ispatlamış oyuncularımıza çamur atan futbol adamlarına zorunlu hatırlatma: Körler onları görmeseler de yıldızlar vardır." başlığıyla yer alan yazıda, şu ifadeler yer aldı: "İtiraf edin Sayın Başkan Aziz Yıldırım! Bu, Rüştü'ye ilk büyük haksızlığınız değil. Başına tatsız olaylar geldiğinde de sahip çıkmamıştınız oyuncunuza."
Kartal, kamp için Avusturya'ya gidiyor
Beşiktaş, 2010-2011 sezonunun kamp çalışmalarını Avusturya'da yapacak. Siyah-Beyazlı takım, 23 Haziran tarihinde İstanbul'da toplanacak ve yeni sezonun ilk antrenmanlarını Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirecek. 3 günlük programın ardından 26 Haziran'da Avusturya'ya uçacak Kara Kartal, 10 Temmuz tarihine kadar Pongau bölgesindeki St. Johann kasabasında kampta bulunacak. Beşiktaş'ın kamp süresi boyunca oynayacağı hazırlık karşılaşmalarının programının ise daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Zaman