Bilecik'te 16. Yörük Kurultayı Yapıldı

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin görüşüldüğü 16. Yörük Kurultayı Söğüt'te yapıldı.

Bilecik'te 16. Yörük Kurultayı Yapıldı
  Ertuğrul Obası Restoran ' da yapılan Yörük Kurultayı ' na , Vali Halil İbrahim Akpınar , Söğüt Kaymakamı Vural Karagül , Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı , Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş , ilçe belediye başkanları , Ertuğrul Gazi mütevelli heyeti ve Türkiye ' nin dört bir tarafından gelen yörükler katıldı . Vali Halil İbrahim Akpınar , Kurultay öncesi Ertuğrul Gazi Türbesi ' ni ziyaret etti . Akpınar , daha sonra Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş ' le birlikte çalışmaları ve şenlik alanını gezdi .
Başkan Güneş , ilk yörük kurultayını 1995 ' te başlattıklarını belirterek , ' Ertuğrul Gazi ' yi nasıl anarız ' anlayışıyla organizasyonun devamlılığını getirdiklerini söyledi . 7 asırdır törenin yapıldığını belirten Güneş , " Söğüt Şenlikleri yayladan dönüş toyudur . Burası Ertuğrul ' un ocağıdır . Tüm nesillerin burada uyanması lazım . Boy liderimizi büyük bir saygıyla anmaya devam edeceğiz . Bu sene şenliğimizi 17 , 18 ve 19 Eylül ' de yapacağız . Referandumdan dolayı şenliğimizi 1 hafta kaydırmak zorunda kaldık . Büyük buluşmaya hepinizi bekliyoruz . Bu törenleri geçmişte mahalli olarak yapıyorduk . 1984 ' de Vakıf marifetiyle yapıyorduk . 1997 ' de devlet programı haline getirildi . Söğüt ' ü Ertuğrul Gazi ' nin şanına layık bir hale getirmeye çalışıyoruz . Burası Çanakkale haline gelecek . Burayı tarih kokusunu almaya gelenlerin burnuna bu kokuyu verme gayesi içerisindeyiz " dedi .
Söğüt Kaymakamı ve Ertuğrul Gazi Vakfı Başkanı Vural Karagül , ecdat geleneğine sahip çıkılmasının kendisini memnun ettiğini söyledi . Bir Yörük hayatının canlandırılması gerektiğini belirten Karagül , bu konudaki görüşleri kaymakamlık ve vakıf olarak destekleyeceklerini söyledi .
Vali Halil İbrahim Akpınar , şenliklerin ülke gündeminde büyük bir şekilde işlenemediğini söyledi .
2009 yılında en iyi çadırı kuran Mustafa Küçükyaman ' ın ödülünü Vali Akpınar verirken , ikinci olan Niyazi Çapa ' nın ödülünü Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı verdi . Üçüncü olan Urfa Suruç Yörükleri ' nin ödülünü ise Cindi Yıldız , Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ' ın elinden aldı .