8. Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 8

8. Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri
  Balıkesir ' in Edremit ilçesinde 8 . Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi . 13 kategoride yapılan güreşlere ülkenin farklı illerinden toplam 500 güreşçi katıldı .
Bu yıl 8 . ' si düzenlenen Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri , Edremit Belediyesi Yağlı Güreş Stadyumu ' nda sabah saatlerinde başladı . İlk olarak Balıkesir Karasi Mehteren Takımı gösterisinin ardından , Özel Özcan Koleji Jimnastik Gösteri Grubu ' nun yaptığı hareketler büyük beğeni topladı . Daha sonra ise Edremit Belediyesi Folklör Ekibi bölge oyunlarından bir derlemeyi izleyenlere sundu .
Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ' nın ardından açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç , " Edremit Yağlı Güreşleri ' ni Allah bu sene burada yapmayı tekrar nasip etti . Biz Altay Tanrı dağlarından güreşe güreşe Anadolu ' ya gelmiş bir milletiz . Biz Koca Yusuflar , Kurtdereliler bağrından çıkarmış , Türk ' ün gücünü bütün dünyaya göstermiş . Türk ' ün aklını , Türk ' ün zekasını dünyaya damgasını vuran bir milletin neferleriyiz . Biz istiyoruz ki bu ata sporumuz ölmesin . Bu atasporumuz dünya var oldukça var olsun . Gençlerimiz , kumarhanelerde , meyhanelerde hayatı tüketmesin . Böyle çim kokusuyla böyle yeşil sahalarda bir hedef , bir ideal , bir ülkü uğruna mücadele versin . Bütün gelmiş geçmiş Adalıların , Koca Yusufların , Kurtderelilerin , ruhu şad olsun " dedi .
Yaklaşık güreşleri 8 bin kişi izlerken , 13 kategoride gerçekleşen müsabakaları akşam saat 17 . 30 ' a kadar devam etti . Müsabakaları izlemeye gelenler arasında Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok , Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç , Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel , Edremit MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu , Balıkesir MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Cılgın , protokol üyeleri ve yüzlerce davetli katıldı . Baş altı ve baş pehlivan müsabakaların yağışlı havaya rağmen büyük bir ilgi ile izlendi .
Edremit Yağlı Güreşleri ' nde baş pehlivanlık müsabakası Hasan Tuna ile Salih Dorum arasında gerçekleştirildi . Yaklaşık 3 dakika süren müsabaka sonunda Hasan Tuna Edremit müsabakalarının baş pehlivanı unvanını aldı . 2009 yılı Kırkpınar Güreşleri Baş Pehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil ise , yarı final müsabakalarında yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde ayağı kayınca rakibine yenilerek 3 . oldu . Baş Pehlivan ' ın altın madalyasını Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Edremit Belediye Başkanı Av . Tuncay Kılıç birlikte taktılar .
Baş Pehlivan Hasan Tuna " Edremit ' e ikinci gelişim . Bu yıl bize nasipmiş birincilik . İnşallah seneye de bu kürsüye çıkmak nasip olur " dedi .
Müsabakalarda Minik 1 ' de Enver Çetin , Minik 2 ' de Baki Kara , Minik 3 ' te İlyas Şahbaz , Teşvik ' te Yıldırım Topal , Tozkoparan ' da Nazım Özdemir , Deste 1 ' de Yusuf Can Zeybek , Deste 3 ' te Osman Karataş , Küçük Orta Küçük Boy Kadir Tuna , Küçük Orta Büyük Boy ' da Mecit Yıldırım , Büyük Orta Şener Toro , Baş Altın ' dan Süleyman Aykırı ve Baş Pehlivanlıkta Hasan Tuna altın madalyaları almayı hak kazandılar . Edremit Belediyesi tarafından dağıtılan 7 bin şapka ise izleyenleri güneşten koruyarak daha keyifli güreş izleme imkanı sağladı . Edremit 8 . Geleneksel Yağlı Güreşlerde Dereceye Girenler Şöyle ; Minik-1 : 1 . Ender Çetin , 2 . Şaban Gözen , 3 . Mehmet Güngör , Minik-2 : 1 . Baki Kara , 2 . Ümit Özkan , 3 . Remzi Yılmaz , Minik-3 : 1 . İlyas Sahbaz , 2 . Cüneyin Atik , 3 . Ali Gencer , Teşvik : 1 . Yıldırım Topal , 2 . Ferdi Şaban , 3 . Onur Özyolcu , Tozkoparan : 1 . Nazım Özdemir , 2 . Yiğit Güler , 3 . Süleyman Özdemir , Deste-1 Küçük : 1 . Yusuf Can Zeybek , 2 . Tugay Altıntaş , 3 . Mustafa Batum , Deste-3 Büyük : 1 . Osman Karataş , 2 . Nazmi Sayın , 3 . Hasan Borucu , Küçük Orta Küçük Boy : 1 . Kadir Tuna , 2 . Mustafa Okulu , 3 . Kemel Sahin , Küçük Orta Büyük Boy : 1 . Merit Yıldırım , 2 . Rıfat Poyraz , 3 . Ümit Özcan , Büyük Orta : 1 . Soner Toto , 2 . Orhan Oyulu , 3 . Okay Karaçavuş , Başaltı : 1 . Süleyman Aykırı , 2 . Sezen Tepeli , 3 . Ragıp Cokan , Baş : 1 . Hasan Tuna , 2 . Salih Dorum , 3 . Gökhan Arıcı .