Terziköy İhalesini Fimar Kazandı

Amasya'da şifalı sularıyla ünlü Terziköy Kaplıcası üzerinde 4 yıldızlı otel, turistik tesis yapımı ve kaplıca suyu kiralama ihalesini mermer devi FİMAR A.Ş kazandı.

  Amasya İl Özel İdaresi tarafından Amasya merkez Çivi Köyü sınırları içerisindeki 49 hektarlık alan üzerine yap işlet devret modeliyle yapılacak olan 106 yataklı ve en az 4 yıldızlı otel yapımı ve kiralama ihalesini ilk yılı 88 bin TL ödemeli olarak 25 yıl süreliğine FİMAR Mermer Maden A . Ş kazandı .
İhalenin ardından anlaşma sözleşmesi Amasya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen törende Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile FİMAR Mermer Maden A . Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emmioğlu tarafından imzalanırken , söz konusu otel yapımının Amasya turizmi adına önemli bir adım olduğunu belirten Vali Daşöz , sonucu mutluluk verici olarak değerlendirdi ve otelin minimum 5 yıldızlı konfora sahip olacağını vurguladı .
Otelin mükemmel olacağını iddia eden İşadamı Mehmet Emmioğlu ise Türkiye ' nin dört bir yanındaki en güzel otelleri dolaşarak güzel bir otel projesi hazırlayacaklarını kaydetti . Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Erol Özarslan , otel ihalesinin Amasya ' ya hayırlar getirmesini diledi .