Kıyıların İmara Açılması Yetkisi

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Giresun Şube Başkanı Serdar Demirkan, kıyılardaki imar yetkisinin özelleştirilmesiyle kıyıları nasıl bir geleceğin beklediğini bilemediklerini söyledi

  Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği ( TMMOB ) Giresun Şube Başkanı Serdar Demirkan , kıyılardaki imar yetkisinin özelleştirilmesiyle kıyıları nasıl bir geleceğin beklediğini bilemediklerini söyledi .
Demirkan , yaptığı yazılı açıklamada , denize kıyısı olan kentlerin kıyılarının planlama yetkisinin Özelleştirme İdare Başkanlığına verilmesinin gündeme geldiğini hatırlatarak , konuyla ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı İmar Alt Komisyonunda görüşüldüğü ve yasa tasarısı hazırlandığı dile getirildi .
Demirkan , yaptığı açıklamada , " Özelleştirme İdaresi Başkanlığının planlama sürecini yöneten tek kurum olacağı ve belediyeler ile emsali plancı kurumlar bu planlama aşamalarına ciddi şekilde dahil edilmeden sadece şifaen öneri verir pozisyona getirileceği ve bütün planlama kararlarını Özelleştirme İdaresi Başkanlığının alacağı konularının tasarıda yer alacağı söylenmektedir . Bu ifadeler doğru mudur , çalışmanın tam olarak içeriği nedir? Eğer bu tasarı kabul edilirse , bizleri ve kıyılarımızı nasıl bir
gelecek beklemektedir? " diye sordu .
Demirkan , açıklamasını " Biz bir kıyı kenti olarak planlamaya dahil olabilecek bütün kurumlarımız ve siyasilerimizin bu konunun takipçisi olmalarını , olayın siyasi boyutunu bir kenara bırakarak Giresun ' un ve emsali kıyı kentlerinin geleceğini göz önüne alarak kamuoyunu bu konuyla ilgili sağlıklı şekilde bilgilendirmelerini istiyoruz " diyerek tamamladı .