Erdemli Ulu Cami İbadete Açıldı

Erdemli Ulu Cami Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından 4 yılda yaptırılan ve yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye mal olan Ulu Cami törenle ibadete açıldı.

Erdemli Ulu Cami İbadete Açıldı
  Açılışta bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe , " Camiler şehirlerimizin ne kadar bizlerin olduğunu göstermektedir . Erdemli Ulu Cami ' nin yapımı için yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum . Erdemli ' nin ikinci büyük , modern mimaride ise ilk olacak camimiz hayırlı uğurlu olsun " dedi .
Cami yapmak ve yaşatmanın Allah sevgisinin göstergesi olduğunu ifade eden Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy da , camilerin sadece ibadet edilen yerler olmadığını belirtti . Ersoy , " Camiler yalnızca ibadet yeri değil toplumsal birlik ve bütünlüğün perçinleştiği , kalplerin birlik olduğu kutsal bir mekandır . Camilerin yapımında ölçülemeyecek fedakarlıklar vardır . Ben emeği geçen herkesi kutluyorum " dedi .
Erdemli Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Yeşilyurt ise , " Türk İslam mimarisi özelliklerini taşıyan camimiz Bin 500 kişi kapasiteli olup aynı zamanda camimizde 600 kişilik de konferans salonu bulunmaktadır . Camimiz yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin TL ' ye mal olmuştur . Herkesin az ya da çok emeği vardır , hayırlı uğurlu olsun " diye konuştu .
Törende , caminin yapımında çalışan ünlü hattat Ali Hüsrevoğlu başta olmak üzere nakkaş ve ustalara teşekkür plaketi verildi .
Ulu Cami ' nin açılışını Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe , Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy , İlçe Müftüsü Mustafa Topal ile İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı birlikte yaptı .