Patates İhracatına Destek İsteği

Afyonkarahisar Sandıklı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, patates ürecisinin mağdur olmaması için ihracat iadesi yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Patates İhracatına Destek İsteği
Afyonkarahisar'ın çeşitli ilçelerinde patates üretildiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, patates ekiminin fazla olduğunu ve bu nedenle üreticiği mağdur etmemek adına ihracat iadesi yardımının hükümet tarafından verilmesini istedi. Yıldız, "Odamızın yapmış olduğu araştırma ve incelemeler neticesinde ülkemizde patates ekiminin ihtiyaç fazlası olduğunu bu durumda patates üreticilerimizin mağdur olacağından patatese ihracat iadesi yardımı verilmesi gerekmektedir" dedi.
Ülke genelinde patates tüketiminin yüzde 30'unun Afyonkarahisar'da üretildiğini anlatan Oda Başkanı Yıldız, "Afyonkarahisar'ımızın ve Sandıklı ilçemizin olmazsa olmazı olan patates ekimi her geçen gün ülkemiz genelinde artış olduğu gibi ilçemizde de ekim alanları artmaktadır. Üretilen patatesin tüketiminde olduğu gibi ihracatında yapılması gündemde olması gerekiyor. En son 2007 yılında para-kredi ve koordinasyon kurumunun Resmi Gazetede yayınlanan ihraç edilen ürünlerin iadesinde patateste yer almıştı. Bu uygulamanın her yıl devam ettirilmesi görüşünde olan odamız bu konu hakkında ilçemiz sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yapılarak rapor haline getirilmiştir. İlgili bakanlığa iletilmesine karar verildi. İlçemizde patates üretici çiftçilerimize tüketim fazlası olan üretimin çeşitli yollarla tüketimi sağlanmalı ihracat desteği de bu yollardan birisidir. Patates ihracatı iadesi verilmesi için yetkililerden destek isteyeceğiz" diye konuştu.