MHP'li Şandır: Başbakan'la konuşacağımız bir husus kalmamıştır

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan'ın görüşme talebini değerlendirirken, "Başbakan'ın bize göre PKK açılımı olan demokratik açılımda ısrarı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan'ın görüşme talebini değerlendirirken, "Başbakan'ın bize göre PKK açılımı olan demokratik açılımda ısrarı karşısında, artık bu konuda onunla konuşacağımız bir husus kalmamıştır." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ile parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Seviye Belirleme Sınavının (SBS) kaldırılmasını değerlendirdi.

Şandır, SBS'nin kaldırılmasını olumlu bulduklarını, ancak iktidarın geçen üç yılın hesabını vermesi gerektiğini ileri sürdü. Basın toplantısına katılan MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil de ilköğretimin her sınıfından başlayarak zorunlu eğitimin son yılına kadar her öğrenci için zeka durumu, kapasitesi, yeteneği, ilgi ve merakı yönünden adil ölçütler içerisinde rehberlik ve yönlendirme sistemi kurularak, sınavsız ortaöğretime geçişi sağlayacak düzenlemelere başlanmasını önerdi.

Şandır, parti liderlerinin, terörle mücadele kapsamında bir araya gelmesiyle ilgili polemiklerin hatırlatılması üzerine, "AKP 8 yıldan bu yana terörle mücadelede başarılı olamamıştır. Çünkü, terör ve bölücülük dünden daha ileridir. Başbakan'ın bize göre PKK açılımı olan demokratik açılımda ısrarı karşısında artık bu konuda onunla konuşacağımız bir husus kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın güvenilirlik katsayısının düştüğünü iddia eden MHP'li Şandır, "Başbakan'ın davet yeterliliği, çözüm güvenirliği, işbirliği güvenirliği kalmadığı için MHP olarak biz Başbakan'ın davetini dikkate almayacağımızı ifade ettik." dedi. MHP'nin bu konudaki çözüm önerilerini topluma sunmaya hazır savunan Şandır, Cumhurbaşkanının davet etmesi durumunda böyle bir toplantıya katılabileceklerini söyledi.

Şandır, Genelkurmay Başkanlığı'ndan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Gediktepe'ye yönelik bir davet gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise bu konuda bir bilgisin olmadığını ifade etti.