Köklü değişim zaman alır transferler sürecek

Daum'un gönderilmesinin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Aykut Kocaman, bir yıllık resmî sözleşmeye imza attı. Başkan Aziz Yıldırım'ın da katıldığı törende Fene...

 

Daum ' un gönderilmesinin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Aykut Kocaman , bir yıllık resmî sözleşmeye imza attı . Başkan Aziz Yıldırım ' ın da katıldığı törende Fenerbahçe camiasına önemli mesajlar veren Kocaman , yeniden yapılanma için biraz zaman istedi . Hızlı ve agresif bir takım kuracaklarını belirten Fener ' in yeni hocası , en az 3-4 yerli ya da yabancı oyuncu transfer edeceklerini söyledi .

Fenerbahçe ' de tam yetkiyle teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman , dün bir yıllık resmi sözleşmeye imza attı . Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım , imza töreninde ilginç bir bilgiyi de paylaştı . Buna göre Aykut Kocaman hem teknik direktör hem de sportif direktör olarak görev yapacak .
Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribününde gerçekleştirilen törende ilk önce Başkan Aziz Yıldırım söz aldı . Tecrübeli Başkan , Kocaman ' ı yıllarca Fenerbahçe ' ye sporcu olarak hizmet ettikten sonra , farklı kulüplerde teknik direktörlük yaparak yetişen bir değer olarak tanımladı . Akıllarda soru işaretlerinin kalmaması için böyle bir toplantı düzenlediklerini belirten Aziz Yıldırım , Kocaman ' ın taraftar ve camia tarafından çok sevildiğini bildiklerini söyledi . Fenerbahçe tarihinde 17 şampiyonlukta sadece yerli teknik adam olarak Mustafa Denizli ' nin şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Yıldırım , " Artık bizlerin de değişmesi , Türk hocalara önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz . " dedi . Kocaman ' ın hem karakter hem de bilgi anlamında Fenerbahçe ' ye çok şey katacağını vurgulayan Yıldırım , şöyle devam etti : " Camia olarak güvencemiz sonsuzdur . Allah yolunu açık etsin . İnşallah önümüzde Kocaman ile birlikte yeni bir çığır açılacak , bir değişim olacaktır . Kendisi de buna layıktır , inşallah yapacaktır . "
İmza töreninin ardından Başkan Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına poz veren Kocaman ' ı , başta Aziz Yıldırım olmak üzere tüm üyeler tek tek kutladı . Daha sonra soruları cevaplayan Kocaman , önemli itiraflarda bulundu . 45 yaşındaki teknik adamın sözlerinden yansıyanlar şöyleydi :
Gelecekle ilgili beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu idrak edecek durumdayım . Çok net söyleyeyim , yaşamımda gözü kara ve hiçbir konuda korkmayan bir insanım . En çok endişelendiğim şeylerden biri yüksek güvene karşı mahcup olma kaygısı . Fakat şu an rahatım .
Bundan böyle Samandıra ' da olacağız , hayatımız orada geçecek . Sözleşmem 1 yıllık . Çünkü ben buradayım . Bir yere gitmek gibi bir düşüncem yok , Fenerbahçe beni göndermediği sürece . Sözleşmelere bağlı değil , çünkü ben burada gönülle oturuyorum .
Kamuoyundan büyük destek görüyorum . Üzerimde baskı var . Ancak bunu olumlu yöne çekmeye çalışacağım . Artık top benim ayağımda .
Takımın dizilişi anlamında radikal bir değişiklik yapmayacağız . Dönüşüm zaman içinde olacak . Esas köklü değişiklik takımın biraz daha agresif oynamaya çalışmasıyla olacak .
Bazı kulüplerde yabancı futbolcu yığılması oluştu . 6+2+2 takımların biraz daha elinin rahatlaması açısından çıkarıldı . Yabancı oyuncu kontenjanının yerli oyuncuların önünü kesen bir kural olmadığını düşünüyorum . Ama bence 6 ' sı oynayıp sonsuz yabancı olmalı .
Takımımızın bünyesine hem yabancı hem yerli birkaç futbolcu daha girecek . Kadro derinliği yapmak için yapısal değişiklikleri tamamlamak için . . .
Altyapıdan oyuncu çıkmıyor . F . Bahçe ' nin koşulları dikkate alındığında bunun zorluk derecesinin fazla olduğu göz ardı edilmemeli . Uzun zamandır Semih bayrağı elinde tutuyordu . Artık yeni yüzlere Fenerbahçe ' nin ihtiyacı olduğunu reddetmiyorum .
Oyunun ana teması toptur . Aranızda oynarken de ana amaç topa sahip olmaktır . Fenerbahçe son 10 yıllık periyoda bakıldığında ligde bu anlamda istatistikleri elinde barındıran bir takım . Bunu biraz daha hızlı ve baskılı hale getirmek temel futbol değerim olmaya çalışacak .
Geçen sezon şampiyonluğun kaybedilmesi üzerimizde ağır bir iz bıraktı . İçimizi de çok acıttığını söyleyebilirim . Fenerbahçe gibi bir kulüp , varlığıyla , kütlesiyle , gücüyle böyle bir duruma hazır değildi .
Fenerbahçe , yarıştığı her kulvarda iddiasını ortaya koymak zorundadır . Tersini söylemem bir anlam ifade etmez . Takımımız her girdiği yarışmada en iyisi neyse oraya adaydır .
Çok güzel bir söz var , gerçeğin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır . Yalanlar ya da benzeri şeylerle hayatımızı zindan etmenin tarafında değilim . İçimizde kalması gereken şeylerin dışında doğruyu söylemenin daha iyi olduğuna inanıyorum .
CANER ERKİN FENERBAHÇE ' DE
Teknik direktörlüğe Aykut Kocaman ' ın getirilmesinin ardından transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe , Caner Erkin ' i kadrosuna katmak üzere . Geçen sezon G . Saray ' da kiralık olarak forma giyen , bonservisi CSKA Moskova ' da bulunan Caner ' in transferi için Fenerbahçe ' nin görüşmeleri sürdürdüğü öğrenildi . Caner Erkin ' in menajeri Batur Altıparmak da bu transferin bugün ya da yarın netleşeceğini belirtti .
GEÇ GELEN GÜİZA ' YA CEZA VERİLECEK .
Fenerbah-çe ' nin önceki gün yaptığı sezon açılına gelmeyen İspanyol futbolcu Daniel Güiza ' ya para cezası verilecek . Bir gün gecikmeli olarak takımla birlikte çalışmalara başlayan Güiza , kendisine uçak bileti gönderilmesine ve menajerine de bildirilmesine rağmen ilk antrenmana katılmamıştı . Bu arada , Sarı-Lacivertli futbolcular dün sabah Can Bartu Tesisleri ' nde kan ve kuvvet testlerinden geçti .

Zaman