Kıbrıs Polisi Yıldönümünü Kutluyor Lefkoşa

POLİSİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

LEFKOŞA (A.

POLİSİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

LEFKOŞA (A.A) - 30.06.2010 -  Kıbrıs Türk Polis Teşkilatının 46. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
KKTC Polis Genel Müdürü Günay Özan başkanlığındaki polis heyeti, Polis Günü etkinlikleri kapsamında, Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki kabri ve Lefkoşa'daki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
Özan başkanlığındaki heyet, devlet, hükümet yetkilileri ve askeri yetkililerle Tükiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı'yı ziyaret etti. KKTC genelinde trafik polisleri de halka karanfil dağıttı.

-İÇİŞLERİ BAKANI'NIN MESAJI-

KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı İlkay Kamil de, Polis Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, polis teşkilatının bugün geldiği noktadaki başarılarını takdirle karşıladığını belirtti.
Kıbrıs Türk Polis Teşkilatının 46. kuruluş yıldönümünü kutlayan Kamil, "Kıbrıs Türk halkının bugünlere gelişinde ve özellikle var oluş mücadelesi yıllarında verilen direnişte önemli görevler üstlenen polis teşkilatının, aynı duygularla hizmete devam ettiğini" ifade ederek şunları kaydetti:
"Amacımız, iyi yetişmiş, Polis Teşkilatına yaraşır bir disiplin içerisinde, halkıyla bütünleşmiş, yasalar çerçevesinde görev yaparak suç oranlarını asgariye indiren ve halkın güvenini kazanan bir polis teşkilatı yaratmaktır."
Şehit polisleri saygıyla andığını belirten Kamil, teşkilatın bugün geldiği noktadaki başarıları takdirle karşıladığını ve başarılarının devamını dilediğini bildirdi.

30.06.2010 15:36:36