At yarışına tövbe eden emlakçıdan ibretlik pankart: İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür

İzmir'de 45 yıl aralıksız at yarışı oynadıktan sonra ani bir kararla bu alışkanlığını noktalayan emlakçı İbrahim Topçu, çevresindekilere örnek olmak i

  İzmir ' de 45 yıl aralıksız at yarışı oynadıktan sonra ani bir kararla bu alışkanlığını noktalayan emlakçı İbrahim Topçu , çevresindekilere örnek olmak için işyerinin önüne , " İçki öldürür , kumar söndürür , at yarışı süründürür ' yazılı pankart astı . Aynı zamanda müzisyen olan 58 yaşındaki Topçu , at yarışını bıraktıktan sonra evine huzur geldiğini söyleyerek kumar tutkunlarına kötü alışkanlıklardan vazgeçmeleri tavsiyesinde bulundu .

İzmir ' de emlakçılık yapan İbrahim Topçu , 45 yıl aralıksız at yarışı oynadı . Maddi ve manevi anlamda büyük kayıplara uğrayan Topçu , ani bir karar alarak at yarışı hastalığından 7 Haziran günü tamamen kurtuldu . Bu kararını hayatının dönüm noktası olarak gören Topçu , ' Kamuoyuna duyurulur ' başlığıyla hazırlattığı ' pankartta çevresindekilerle paylaştı . " İçki öldürür , kumar söndürür , at yarışı süründürür " yazılı ilginç pankartla toplumsal mesaj vermeyi amaçladığını ifade eden Topçu , evlilik hayatında eşi ile ayrılma noktasına kadar geldiğini anlattı .

İş hayatında da at yarışı saatinde müşterileri ile ilgilenemediğini söyleyen Topçu , " Türkiye ' de yaşayan insanlar kumardan medet umuyor . Ancak aldığım bir karar doğrultusundan çocuklarımın ve torunlarımın rızkını bu tarz şans oyunlarına yatırmayacağım . Koşu camiasındaki herkes beni tanır . Koşu başlayınca bir saniye televizyonun başından ayrılmazdım . Dükkanım yüzlerce insanla dolardı . Koşuyu seyretmekten müşterilerimle bile ilgilenmezdim . Şans oyunlarına tutkulu şekilde bağımlı olanlar yeri geliyor evlerindeki televizyonları bile satıyorlar . Ben 300 daire bedelinde bir maddi kayıba uğradım . Ancak artık kumardan gelecek 1 lirayı dahi istemiyorum . Nasipse umreye hacca gideceğim . " diye konuştu .

Emlakçı dükkanının önüne astığı , " İçki öldürür , kumar söndürür , at yarışı süründürür . 7 Haziran tarihinden itibaren şeytanın var olduğu bütün kumarlar bırakılmıştır . Darısı bütün arkadaşlarımın başına " yazılı pankartla birlikte çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Topçu , at yarışını bırakma kararının ardından çok rahat ve huzurlu olduğunu söyledi .

İbrahim Topçu ' nun 41 yıllık eşi Bahtiyar Topçu da , evlilik hayatında eşinin at yarışı oynadığı dönemlerde kötü zamanlar geçirdiğini hatta ayrılma noktasına kadar geldiğini söyledi . Şimdilerde ise eşinin aldığı kararı desteklediğini ifade eden Bahtiyar Topçu , eşinin at yarışını bırakma kararıyla mutlu olduğunu dile getirdi .