Güney Afrika Dünya Kupasında Vuvuzela serbest

2010 Güney Afrika Dünya Kupasında, Güney Afrika'ya özgü çalıgı olan vuvuzela'nın stadlara getirilmesine yasak gelmedi. Stat anonslarının duyulmasını engellemesi halinde yasak geleceği söyleyen organizatörler her hangi bir engel görmedikleri gerekçesiyle vuvuzela için bir engel koymadılar.

Güney Afrika Dünya Kupasında Vuvuzela serbest
  Fil sesine benzer bir ses ç ; ıkaran ç ; algının , anonsların duyulmasını engellemesi halinde yasaklanabileceğini sö ; yleyen organizatö ; rler , gerekli testlerin yapıldığını ve vuvuzelanın statlarda ç ; alınmasına engel olmadığına karar verdi .

Johannesburg ' da , 90 bin kişilik Soccer City stadında geç ; en hafta Gü ; ney Afrika ile Kolombiya arasında yapılan hazırlık maç ; ında tribü ; nlerin dolduğu ve bu maç ; ta acil anonslar iç ; in ses seviye testi yapıldığı belirtildi .

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği ( FIFA ) yetkililerinden Danny Jordaan , kendisinin de daha ö ; nce vuvuzela hakkında endişeleri bulunduğunu , ancak testlerde bu endişelerin ortadan kalktığını kaydederek , &ldquo ; Vuvuzela , artık Dü ; nya Kupası ' nda . Ç ; algı , bu Dü ; nya Kupası ' nın bir parç ; ası&rdquo ; dedi .

Jordaan , sadece taraftarlardan milli marşlar sırasında vuvuzela ç ; alınmamasını isteyeceklerini , ancak ç ; algının yasaklanmayacağını belirtti .

FIFA Başkanı Sepp Blatter da vuvuzelayı savunmuş ve bu ç ; algının diğer ü ; lkelerdeki tezahü ; ratlar ya da davullar gibi Gü ; ney Afrika futbolunun bir parç ; ası olduğunu sö ; ylemişti .

Gü ; ney Afrika ' da geç ; en yıl dü ; zenlenen Konfederasyon Kupası ' nda birç ; ok oyuncu ve teknik direktö ; r vuvuzeladan yakınmıştı .

Tayland Teknik Direktö ; rü ; Bryan Robson , geç ; en ay Gü ; ney Afrika ile yapılan hazırlık maç ; ında , vuvuzela ç ; alınması nedeniyle oyuncularıyla iletişim kuramadığını sö ; ylemişti . Goal