Gazze gönüllüleri dualarla uğurlandı

Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8'inin cenaze namazı Fatih Camii'nde kılı

  Gazze ' ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi ' ne İsrail ' in saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 kişiden 8 ' inin cenaze namazı Fatih Camii ' nde kılındı . Cenazeleri tekbirlerle karşılayan binlerce kişi , ' Kahrolsun İsrail ' sloganı attı .

Öğlen vakti kılınan cenaze namazına ; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İBB Başkanı Kadir Tobaş , Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , İran İstanbul Konsolosu Mahmoud Heidari , Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü , İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım , Mavi Marmara Gemisi ' nde bulunan çok sayıda gönüllü ve binlerce vatandaş katıldı . Saldırıda hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi ( 39 ) , Cengiz Songül ( 47 ) , Cengiz Akyüz ( 41 ) , Çetin Topçuoğlu ( 54 ) Fahri Yıldız ( 43 ) Furkan Doğan ( 19 ) , İbrahim Bilgen ( 61 ) ve Necdet Yıldırım ( 32 ) ' ın cenazesi öğlen saatinde Fatih Camii avlusuna getirildi . Cenazeler , camiye girişinde tekbirlerle karşılandı . Avluyu dolduran vatandaşlar bu sırada ' Kahrolsun İsrail ' sloganları attı .

Saatin ilerlemesi ile binlerce vatandaş Fatih Camii avlusunu hınca hınç doldurdu . Cenaze namazı sırasında yer bulamayan bazı vatandaşlar yüksek duvarlar üzerinde namazı kıldı . Cenaze namazı öncesinde hayatını kaybeden 9 kişinin isimleri tek tek sayıldı ve cami cemaati isimlerin ardından " burada " diyerek hep bir ağızdan bağırdı . Bu sırada vatandaşlar , " Katil İsrail İşbirlikçi ABD " , " Hamas ' a Selam Direnişe Devam " gibi sloganlar attı . Cenaze namazının ardından dualar edildi ve helallik alındı .

Cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım , saldırıya maruz kaldıklarını ve saldırı sonucunda bazı yardım gönüllülerinin hala kayıp olduğunu belirtti . Yıldırım , 9 gönüllünün ise İsrail askeri tarafından katledildiğini ifade etti .

İsrail askerlerinin elinden silahlarını aldıklarını ve bir yere koyduklarını anlatan Yıldırım , " Arkadaşlarla bir karar verdik . Dünyaya haksız görünmeyeceğiz . Biz ' Filistin ' in kurtuluşu için şehit olmayı biliriz ' dedik . Oradakiler şehit olmak istedi . Asla korkmadılar . Gemilere gelen kurşunlardan helikopterlerden asla korkmadılar . " dedi .

Enerji Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız ise İBB Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti .

İnsani Yardım Konvoyu ' nun simgesi haline gelen en küçük yolcu Türker Kaan Çetin de annesinin kucağında cenaze namazına iştirak etti .

Ardından cenazeler omuzlarda araçlara taşındı . Gazze gemisinde hayatını kaybedenler için tekbirler getiren vatandaşlar tabutlara el sürebilmek için birbirleriyle yarıştı . cenazelerin araçlara koyulmasının ardından binlerce kişilik konvoy Fevzi Paşa Caddesi boyunca ağır bir şekilde ilerledi . Konvoyun ilerlemesi sırasında tekbirler getiren binlerce vatandaş Fevzi Paşa Caddesini baştan sona doldurdu .

Necdet Yıldırım ' ın cenazesi defnedilmek üzere Edirne Kapı Mezarlığı ' na götürülürken , diğer 7 cenaze ise memleketlerine gönderildi . Saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçdar ' ın cenazesi yarın Beyazıt Camii ' nde Cuma namazının ardından toprağa verilecek .