Erzurum'un Yüksek Dağ Çiçekleri Akdeniz Kumsalında

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç

Erzurum'un Yüksek Dağ Çiçekleri Akdeniz Kumsalında
Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faris Karahan'ın "Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler" projesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Grup Doğa Derneği'nin Muğla'da organize ettiği sempozyumda sergilendi.
"Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler" projesini Doç. Dr. Faris Karahan koordine etti. Görselleştirme çalışmalarını Doç. Dr. Abdulkadir Çiltaş yaptı. Botanik çalışmaları ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal ve Dr. Osman Karabacak tarafından tamamlandı.
Doç. Dr. Faris Karahan, Erzurum'un Palandöken, Kargapazarı ve Dumlu dağlarının yüksek dağ çiçeklerinden ve manzaralarından oluşan "Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler" projesiyle ilgili bir de konferans verdi.
"Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler" projesi "Fotoğraf Sergisi" Eylül ayında Ukrayna'da Yalta ve Kiev kentlerinde iki ayrı botanik bahçesinde yeniden sergilenecek.