Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Kursları Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Ardahan merkez Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 45 kurs, 2009-2010 eğitim öğretim dönemi boyunca yaptıkları ürünlerini tanıtmak ve satmak amacıyla Ardahan merkez Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kurslar Merkezinde yıl sonu sergisi açtı

Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Kursları Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Ardahan merkez Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 45 kurs, 2009-2010 eğitim öğretim dönemi boyunca yaptıkları ürünlerini tanıtmak ve satmak amacıyla Ardahan merkez Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kurslar Merkezinde yıl sonu sergisi açtı.
3 gün boyunca halka açık olacak olan serginin açılışında konuşan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, yapılan ürünlerden dolayı, bayanların üretime yaptığı katkının kendisine mutluluk verdiğini söyledi.
Tekmen konuşmasında "Ardahan ve ilçelerimizdeki merkez halk eğitim müdürlükleri bünyesindeki kurslar yıl boyunca ürettikleri ürünlerini tanıtmak ve sergilemek amacıyla açılmaya başladılar. Bende bu kurslarda emek veren bayan kardeşlerime bir müjde vereyim. Eğer kendine yani el sanatlarına güvenen ve ben bu işi yaparım diyenlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla kredi vereceğiz. Bu anlamda Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz müdürlüğün alt yapısını bitirmek üzereyiz. Yani bayanlarımız hem üretecek, hem de para kazanacaklar" diye konuştu.
Açılış törenine Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, çok sayıda idareci ve vatandaşlar katıldı.
Kursta, Belediye Başkanı Faruk Köksoy'a Allah işlemeli bir tablo hediye edildi. Kursiyerlere teşekkür eden Köksoy, kurslar aynı zamanda vatandaşımızın, yani özellikle bayanlarımız için önemli bir sosyal ve kültürel hizmeti de beraberinde veriyor diye konuştu.
Açılış, Ardahan Merkez Halk Eğitim Müdürlüğüne ait halk oyunları ekibinin gösterisi ve ikramla son buldu.