Milletvekili Tunç'tan Anayasa Değerlendirmesi

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Türkiye'nin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşların bile Ergenekon-PKK bağlantısını net şekilde gördüğünü belirtti

Milletvekili Tunç'tan Anayasa Değerlendirmesi
  TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç , Türkiye ' nin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşların bile Ergenekon-PKK bağlantısını net şekilde gördüğünü belirtti . Tunç , 12 Eylül tarihinde yapılacak Anayasa değişikliğini öngören kamuoyu yoklamasının sonunda darbe anayasasındaki antidemokratik hükümlerin değişeceğini de söyledi .
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç , AK Parti Geçlik Kolları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu . Türkiye ' de hükümet tarafından yapılan çalışmaların karanlık güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade eden Tunç , " AK Parti ' nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana her alanda çok büyük icraatlar gerçekleştirdik . Ekonomi başta olmak üzere , sağlıkta , eğitimde , bayındırlıkta devrim sayılacak hizmetlere imza attık . Aktif dış politika sayesinde de Türkiye dünyada gündem belirleyen ülke konumuna geldi . Türkiye ' nin gelişmesini istemeyen içte ve dışta şer güçler bulunuyor . Ülkemizin demokrasisi güçlendikçe , hukuk devleti ve sosyal devlet nitelikleri kağıt üstünde kalmayıp , fiiliyata dönüştükçe birileri bundan rahatsız oluyor . Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek adımlar atıldıkça bu durumu hazmedemeyenler ortaya çıkıyor , ülkemizin gelişmesinden , demokrasi ve hukuk devletinin güçlenmesinden rahatsız olanlar karanlık senaryolar uygulamaya koymaktan çekinmiyorlar . Ancak bu karanlık senaryolar artık tek tek deşifre oluyor . Bugün en ücra köydeki vatandaşımız bile Ergenekon - PKK bağlantısını net bir şekilde görüyor " dedi .
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç , Anayasa değişikliği konuşmasında da açıklamalarda bulundu . Tunç , " Anayasa Mahkemesi ' nin doğru karar vereceğine inanıyorum . Aksi takdirde mahkeme Anayasayı ihlal ederek kendini inkar etmiş olur . Anayasa Mahkemesi sadece şekil denetimi yapabilir . Şekil yönünden de hiçbir eksiklik bulunmuyor ve dava reddedilecek . Anayasa değişikliğinin hedefi tarafsız ve bağımsız yargıdır . Yapılan değişiklikler Anayasanın hukuk devleti ve sosyal devlet özelliklerini çok daha güçlendirecektir . Anayasa Mahkemesi , hukuk devleti ilkesini güçlendiren bu değişikliklerin milletimizin onayına sunulmasına fırsat verecek ve milletimiz de 12 Eylül tarihinde sandıkta en doğru karar vererek , darbe anayasasının antidemokratik hükümlerini değiştirecektir " diye konuştu .