Kriz kahini Roubini, Yunanistan'a reçete verdi

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Yunanistan'ın iflastan kaçmak için borcunu düzenli biçimde yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.

  İngiliz Financial Times gazetesi , Yunanistan Hü ; kü ; meti ' nin , yaklaşık iki ay aradan sonra gelecek ay mali piyasalara dö ; nme kararının uluslararası yatırımcıları endişelendirdiğini yazdı .

Gazeteye gö ; re bir ekonomist , Atina ' nın bu kararını tuhaf olarak niteliyor ve borç ; lanma maliyetinin artmasının sadece Yunanistan ' a değil , tü ; m Euro bö ; lgesine de zarar vereceği uyarısında bulunuyor .

' Kriz kahini ' olarak nitelendirilen New York Ü ; niversitesi iktisat profesö ; rlerinden Nouriel Roubini aynı gazetedeki makalesinde Yunanistan iç ; in tek kurtuluşun borç ; larını yeniden yapılandırmak olduğunu belirtti .

Yunanistan ' ın sadece bir likidite krizi yaşamadığını ve iflasla da karşı karşıya olduğunu belirten Roubini , Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu ' nun ( IMF ) Yunanistan ' a ö ; nerdiği 110 milyar Euro ' luk kurtarma paketinin kaç ; ınılmaz olan iflası ertelemekten başka bir işe yaramayacağını savunuyor . Roubini , bunun iflas durumunda işleri iç ; inden ç ; ıkılamaz hale getireceğini sö ; ylü ; yor .

Yunanistan hü ; kü ; metinin kurtarma paketi karşılığında uygulamayı kabul ettiği kemer sıkma ö ; nlemlerinin resesyon dö ; nemini uzatacağını savunan Roubini , 2016 ' ya kadar kamu borç ; larının gayri safi yurtiç ; i hasılaya oranının yü ; zde 148 seviyesinde kalacağını , bö ; yle bir durumda kü ; ç ; ü ; k şokların bile yeni bir borç ; krizi yaratabileceğine dikkat ç ; ekti .

ntvmsnbc