Birleştirilen davaların, Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gönderilmesi istendi

Birleştirilmesine karar verilen 'kafes', 'Poyrazköy' ve 'amirallere suikast' davalarında yargılanan sanıkların avukatları, yargılamaya yetkili ve göre

  Birleştirilmesine karar verilen ' kafes ' , ' Poyrazköy ' ve ' amirallere suikast ' davalarında yargılanan sanıkların avukatları , yargılamaya yetkili ve görevli yargı mercinin belirlenmesi için dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi ' ne gönderilmesini istedi .

Birleştirme kararı verilen 69 kişinin yargılandığı davadaki tutuklu 12 sanığın avukatları , davanın görüldüğü 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne dilekçe verdi . Mahkemenin daha önce davanın ' Askeri yargıya gönderilmesi ' yönündeki talebi reddettiğinin anlatıldığı dilekçede sanıkların iddianameye göre , örgütü TSK içinde kurdukları ve eylemlerini askeri görevleri sırasında gerçekleştirildiğinin iddia edildiği ifade edildi .

Dilekçede , " Bir suçta sanık asker ve suçu işlerken askeri mahalleri kullandıkları , askeri görev gereklerini , askeri malzemeyi kullanıp , suça yönelik eylemlerinin gerçekleştirilmesi için yaptığı örgütlenme ve planlarda açık olarak askeri rütbeleri kullanıp , askeri bir hiyerarşi içerisinde , askeri bir yapılanma kullanıyorlarsa , bu suç terör örgütü üyeliği suçu da olsa Askeri Mahkeme ' nin görevi alanına girer . " ifadelerine yer verildi . Sanıkların özel yetkili Ağır Ceza mahkemelerinde yargılanmalarının , Anayasa ' nın 2 . maddesinde ifade edilen devletin dört temel ilkesinden birisi olan hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu belirtildi .

Dilekçede , 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nin davanın Askeri yargıda görülmesine ilişkin talebi reddetmesi üzerine , ' Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanunu ' gereğince Olumlu Görev Uyuşmazlığı çıkarılması istendi .

Dilekçenin sonuç kısmında Olumlu Görev Uyuşmazlığı çıkarılarak dava dosyalarının sanıklarının yargılanacağı mercinin belirlenmesi için dosyanın Uyuşmazlık Mahkemesi ' ne gönderilmesi talep edildi .