Schuster bizi çok yoruyor

Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da bulunan Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, hak edenin forma giyeceğini söyledi. Alman çalıştırıcı Bernd Schuster'in antrenmanlarda ...



Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da bulunan Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, hak edenin forma giyeceğini söyledi. Alman çalıştırıcı Bernd Schuster'in antrenmanlarda kendilerini zorladığını belirten Üzülmez, bu durumdan kendilerinin kazançlı çıkacağını bildirdi. Yabancı kontenjanının artmasını olumlu bulan Üzülmez, jübileyi düşünmediğini kaydetti.

Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da kamp yapan Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, tüm futbolcuların formayı kapmak için mücadele ettiğini söyledi. Teknik direktör Bernd Schuster'in göreve yeni başladığı için kimseyi tanımadığını ve her şeyin sıfırdan başladığını belirten Üzülmez, "Gerek burada gerekse İstanbul'da hocamız bizi yoğun bir tempo ile çalıştırıyor. Zaman zaman zorlandığımız anlar oluyor, ama kimse bundan şikâyetçi değil. Kim iyi oynarsa formayı o alır. Önemli olan takımın başarısı." şeklinde konuştu.
UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerinin 'final' olduğuna dikkati çeken Üzülmez, "İnşallah önümüzdeki sezonda hem Türkiye hem de Avrupa kupa şampiyonluğunu Türkiye'ye getiririz." ifadelerini kullandı. Türkiye'deki yabancı futbolcu sayısına ilişkin, 'Avrupa'da rekabet içinde olmak isteniyorsa bunun serbest bırakılması gerektiğini' savunan tecrübeli isim, yabancı sayısının 10, 12 ya da 14 olabileceğini kaydetti. Antrenmanlarda kameraların sürekli Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya odaklandığı, bunun diğer oyuncular arasında rahatsızlık oluşturup oluşturmadığıyla ilgili soru üzerine Üzülmez şu cevabı verdi: "Quaresma çok önemli bir oyuncu, çok önemli takımlarda oynadı. Kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ona gösterilen yoğun ilgi ne beni ne de takım arkadaşlarımı rahatsız ediyor." Siyah-Beyazlı ekipte 11 yıldan beri futbol oynadığını aktaran İbrahim Üzülmez, "Futbol oynadığım sürece en iyisini yapmak zorundayım. Bu camiayı çok sevdiğim için her gelen hocanın gözüne girebilmek için çok çalışıyorum." diye konuştu. Öte yandan basın sorumluları saat 13.00'te Teknik Direktör Bernd Schuster'in basının karşısına çıkacağını belirtmesine karşın Alman teknik adamın kaptan İbrahim Üzülmez'e jest yaptığı öğrenildi. Schuster'in, "Ben ileriki günlerde gerekli açıklamaları yaparım. Bugün takımın kaptanı konuşsun." dediği ifade edildi.

Avusturya kampı krizle başladı
Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'nın Sankt Johann im Pongau bölgesine gelen Beşiktaş, kampın ilk antrenmanını Alp Dağları'nın eteklerindeki Bischofhofen Stadı'nda yaptı. İdman öncesinde futbolcular ve yöneticiler yol eziyetiyle karşılaştı. Yaklaşık 17 kilometreyi bulan sahanın uzaklığı yöneticiler Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu'nun da tepkisini çekti. Teknik Direktör Bernd Schuster'in de aynı sıkıntıyı dile getirdiği öğrenildi. Özellikle oyuncuların uzun süre terli olarak kalmalarının hastalığa yol açabileceği bildirildi.
Takımın yeni tercümanı Nihat
Beşiktaş'ın kadrosundaki yabancı futbolcuların çokluğu ve teknik heyetin de yabancı olmasından dolayı dil problemi yaşanıyor. İspanyolca bilen Nihat Kahveci ise hem Türk takım arkadaşlarına hem de Türkçe bilen yabancılara İspanyol yardımcılar ile Teknik Direktör Bernd Schuster'in isteklerini anlatıyor. İtalyanca bilen Ferrari ise söylenenleri ancak tercümanlar aracılığıyla anlayabiliyor. Schuster de yardımcıları dışında bilgilerini Tayfur Havutçu'ya Almanca olarak aktarıyor. Quaresma ile sadece Portekizce iletişim kuruluyor.
Yabancılardan ikisi gidecek
Beşiktaş'ın 12 yabancıya sahip olması teknik heyeti kara kara düşündürüyor. Teknik Direktör Bernd Schuster'in bütün oyuncuları görmek istediğini söylemesi üzerine Dünya Kupası'nda bulunan Tello ve Holosko dışındaki tüm yabancılar Avusturya'ya gelmişti. Ancak Siyah-Beyazlılar iki ismi gözden çıkaracak. Tomas Zapotocny'nin gönderilmesine kesin gözü ile bakılırken diğer futbolcunun kim olacağı merak ediliyor. Michael Fink, Rodrigo Tabata ve Rodrigo Tello ilk planda gözden çıkarılacak. Schuster'in kamp raporu bu konuyu netleştirecek.

Zaman