Köydes Projesi Tosya'da Yaşamı Kolaylaştırıyor

Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince 2010 Yılı Köydes Projesi kapsamında yaptırılan, Gövrecik köyü yol yapım çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Köydes Projesi Tosya'da Yaşamı Kolaylaştırıyor
  Kastamonu ' nun Tosya ilçesine bağlı Gövrecik köyü yol yapım çalışmaları , dört yerleşim yerini birbirine bağlayacak . Gövrecik köyü , Unduk , Kurtoğlu ve Sinderli mahalleleri arasında ulaşımı sağlayacak olan yol köye büyük katkılar sağlayacak . 110 hanelik köy ve mahallelerinde , özellikle kış şartlarında ulaşım bin bir güçlükle yapılıyordu . Yapılan bu çalışmalar sayesinde , köy ve mahalleleri arasında bulunan 8 kilometrelik yol , 2 kilometre mesafeye indirilmiş oldu . Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tosya Kaymakamı Arslan Yurt , Tosya ve köylerinde yaptıkları çalışmalar ile vatandaşların sorunlarını çözerek sorunsuz bir yaşam alanı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti . Kaymakam Yurt , " Gövrecik köyü , Unduk , Kurtoğlu ve Sinderli mahalleleri arasındaki mevcut yolda kötü hava şartlarında çok zor ulaşım sağlanıyordu . Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince 2010 Yılı Köydes Projesi kapsamında yapımına başlanan ve kısa sürede bitirilen yol , kullanım ve mesafe açısından büyük yararlar sağlayacaktır . Yaptığımız yol , 110 haneli Gövrecik köyü , Unduk , Kurtoğlu ve Sinderli mahallelerinin daha modern bir hale gelmesine çok büyük katkılar sağlayacaktır " dedi .
Gövrecik köyü muhtarı İsmail Demirbaş da , 8 kilometrelik yolun 2 kilometreye kadar düştüğünü belirterek , " Köyümüz ile mahalleri arasında kış günlerinde ulaşımı çok zor şartlarda 8 kilometrelik yoldan sağlıyorduk . Yolun , uzun ve bozuk olması bizleri çok sıkıntıda bırakıyordu . Tosya Kaymakamlığının köyümüze gönderdiği iş makineleri ile yağışlı havalarda bozulan yollarımız düzenlenmekteydi . Ama bu kısır döngü hem maddi hem de manevi sıkıntıları beraberinde getiriyordu . Bu sıkıntımızı Tosya Kaymakamı Arslan Yurt ' a ilettik . Kendisi , ' Ödenek geldiğinde sizleri bu sıkıntıdan kurtarmak için , elimizden geleni yapacağız ' dedi . 2010 Yılı Köydes Projesi kapsamında köyümüze ayrılan ödenek ile köyümüzün yol yapım çalışmalarına başlandı . Dolaşarak gittiğimiz yollar asfalt olmasının yanında 6 kilometre kadarda kısalması bizleri çok mutlu etti . Köyümüz , bu güzel yolları sayesinde ulaşımı daha kolay bir yer olacak . Köyümüzden göçüde engelleyeceğini düşündüğüm bu yolun yapımında emeği geçen başta Tosya Kaymakamı Arslan Yurt olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim " diye konuştu .