Kimliğini Kaybetti Başına Gelmeyen Kalmadı Hatay

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce kimliğini kaybeden inşaat işcisi Mehmet Kurkmaz'ın (36), başına gelmeyen kalmadı.

  Hatay ' ın Samandağ ilçesinde yaklaşık 5 yıl önce kimliğini kaybeden inşaat işcisi Mehmet Kurkmaz ' ın ( 36 ) , başına gelmeyen kalmadı .
Bu süre içerisinde adına hayali tekstil şirketi kurulan ve dört gün cezaevinde yatan Kurkmaz , hakkında 250 bin lira tutarında karşılık çek vermekten 4 ayrı kentte dava açıldı .
Evli ve 4 çocuk babası Korkmaz , ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak sağlamaya çalıştığını söyledi .
5 yıl önce Samandağ ' dan Antakya ' ya gelirken dolmuşta cüzdanını çaldırdığını belirten Kurkmaz , hemen gazeteye zayi ilanı verip , İlçe Jandarma Komutanlığı ' ndan aldığı belge ile yeni kimlik çıkarttığını söyledi .
Yeni kimlik çıkartmasına karşın geçen 5 yıllık süreçte başına gelmeyenin kalmadığını belirten Kurkmaz , şöyle konuştu :
' Kimliğimi alan kişi , benim adıma İstanbul Bakırköy ' de hayali bir tekstil şirketi kurmuş . Ayrıca , bankadan aldığı çeklerle başta İstanbul olmak üzere , Gaziantep , Kayseri ve Bursa ' dan büyük kuruluşlardan 250 bin lira tutarında alışveriş yapmış . Oysaki ben bugüne kadar hiç Hatay dışına çıkmadım . İlk haciz geldiğinde ailece şok olduk . Komşulara durumu izah etmekte zorlandık . Ben inşaatlarda gündelik yevmiye ile çalışan biriyim . Nasıl tekstil şirketim olur? Derdimi bir türlü anlatamadım . Uykularım kaçtı , ailece perişan olduk . Hayatımda karakol , adliye binasına gitmemiştim . Bu olaydan tamamen temizlenmeden bana rahatlık yok . '

- ' GÖREVLİLER BİLE BANA ACIDI ' -

İlk haciz geldiğinde durumu görevlilere anlattığını , onların bile kendisine acıyarak geri döndüklerini belirten Kurkmaz , şunları kaydetti :
' İlk olarak gelen 9 bin 500 lira tutarındaki borç için 94 gün hapis cezam onaylandı . 4 gün cezaevinde yattım . Bana orada bir mahkum akıl verdi . ' Borcunu ödeyeceğini taahhüt et , cezaevinden çıkınca da çek karnesi veren bankaya ve karşı tarafa dava aç ' dedi . İmza örneğinin bana ait olmadığı belirlendi . Kimlik bilgileri bana ait ama fotoğraf değiştirilmiş . Savcılığa suç duyurusunda bulundum . Ama yine de bu işten kurtulamadım . '
Çocuklarını okula göndermek için kaymakamlıktan ' Çocuk ve Kömür Yardımı ' aldığını belirten Kurkmaz , ' Kimliğimi kaybettiğimden bu yana sağlımdan oldum , her an evime haciz memurları geleceği endişesiyle uyuyamıyorum ' dedi .
Yaşadığı kötü günleri unutamadığını ifade eden Kurkmaz , herkesin suçsuz olduğuna inandığını ancak , köklü çözüm bulunamadığını , son duruşmasının 29 Ekim 2010 tarihinde yapılacağını , ücretsiz avukat için baroya başvuracağını vurguladı .
28 . 06 . 2010 11 : 48 : 26