Gaziantep'te Kafkas Rüzgarı Esti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Kafkas Halk Dansları "Kabardinka" topluluğunu ve Kafkasya'nın ünlü pop sanatçısı Cherım Nahush'nu Gaziantep'te ağırladı.

  Büyükşehir Belediyesi Festival Parkında gerçekleşen gösteriye Gaziantep Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban , Mehmet Okur , Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey , Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın , AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer , Türkiye Kafkas Federasyonu Başkanı Cihan Candemir , Gaziantep Kuzey Kafkas Kültürü Derneği Başkanı Hakan Aydemir ve vatandaşlar katıldı .
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre olan katkılarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey , " Ülkemiz bir mozaiktir . Bu mozaiğin bir parçası ise ülkemizde yaşayan Kafkas kökenli vatandaşlarımızdır . Kafkas kökenli vatandaşlarımız mertlikleriyle , dürüstlükleriyle ve çalışkanlıklarıyla tanınırlar . Kafkas vatandaşlarımızı son zamanlarda daha yakından tanıma fırsatı bulduk . Bizler birbirimize son derece yakınız . Bu yakınlığı perçinlemek için dünyaca ünlü Kabardinka
dans topluluğunu Gaziantep ' e davet ettik . Bu topluluk birçok ödül almış ve tamamı devlet sanatçısı olan arkadaşlarımız . Bizleri kırmayarak Gaziantep ' e gelen misafirlerimize ve etkinliğe katılan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum " dedi .
Türkiye Kafkas Federasyonu Başkanı Cihan Candemir ise dünyaca ünlü Kafkas Halk Dansları Topluluğu ve Kafkas pop sanatçısı Cherım Nahush ' i Gaziantep halkı ile buluşturduğu için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey ' e teşekkür etti .
Kafkas Halk Dansları Topluluğu Kabardinka , sergilediği muhteşem dans gösterileri ile Festival Parkını dolduran davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı . Gaziantep halkının dakikalarca ayakta alkışladığı gösterilerin ardından sahneye çıkan Kafkasların Ünlü Pop sanatçısı Cherım Nahush ' de birbirinden güzel şarkılarıyla geceye ayrı renk kattı .
Başkan Güzelbey , gösterinin sonunda Kabardinka dans topluluğunun sanat yönetmeni Igor Atabıev ' e Antep Kalesi , Baklava ve Fıstık Sembollerinin olduğu plaket takdim etti . Ünlü Kafkas Pop Sanatçısı Cherım Nahush ' e verdiği muhteşem konserden dolayı teşekkür eden Güzelbey , sanatçıya çiçek sundu .