CIA yıllardır Ladin'den haber alamıyor

CIA Direktörü Leon Panetta yıllardır Usame Bin Ladin'den haber alamadıklarını söyledi.

 
CIA Direktö ; rü ; Leon Panetta , Pazar gü ; nü ; ABC televizyonunda katıldığı ' This Week ' programında , ABD ' nin Usame bin Ladin ' in yeriyle ilgili yıllardır işe yarar istihbarat alamadığını sö ; yledi .

Afganistan Savaşı ' yla ilgili olarak da , ABD liderliğindeki gü ; ç ; lerin ö ; rgü ; tü ; n lider kadrolarına dü ; zenlediği saldırılara rağmen Taliban ' ın ü ; lkede gü ; ç ; lenmekte olduğunu sö ; yledi .

Panetta , ' En bü ; yü ; k kaygımız El Kaide ' nin operasyonlarını daha ö ; nceden hakkında bilgi sahibi olmadığımız ya da ABD ' de yaşayan militanlarla sü ; rdü ; rü ; yor olması ' dedi .

CIA tarihi boyunca Afganistan ve bö ; lgesinde dü ; zenlenmiş en agresif operasyonları dü ; zenlediklerini belirten Panetta sonuç ; ta ö ; rgü ; tü ; n lider kadrolarını zayıflattıklarını ifade etti .

El Kaide liderlerinin 11 Eylü ; l 2001 ' den bu yana en zayıf durumda olduğunu sö ; yleyen Panetta , grubun lideri bin Ladin hakkında ' 2000 ' lerin başından bu yana ' ellerinde gü ; venilir istihbarat olmadığını da kabul etti . Panetta bin Ladin ' in Pakistan ' ın aşiretler bö ; lgesinde saklandığını dile getirdi .

Gazetevatan