Bdp'nin Gençlik Şöleni Pkk Gösterisine Dönüştü

BDP Adana İl Başkanlığı ve Demokratik Yurtsever Gençlik tarafından Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Gençlik Şöleni' adlı etkinlik PKK'nın gövde gösterisine dönüştü

BDP Adana İl Başkanlığı ve Demokratik Yurtsever Gençlik tarafından Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Gençlik Şöleni' adlı etkinlik PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nun yarısının bile dolmadığı etkinlikte PKK bayrakları ile Abdullah Öcalan posterleri açıldı.
Etkinliğin ilerleyen saatlerinde bir konuşma yapan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Bu kadar bedelden, direnişten sonar Eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Kürt halkının diz çökeceğini, mücadelesinden vazgeçeceğini sanıyorlarsa avuçlarını yalarlar" dedi. Ayna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı gazetecilerin ateşkes çağrısında bulunmaları yönünde açıklamalar yaptıklarını ifade ederek, bu çağrıda bulunanların, Kürtlerin neler yaşadığını bilmediğini savundu.
Ayna, şöyle konuştu:
"2006'da ateşkes çağrısında bulunduk. 31 Mayıs'a kadar PKK ateşkes yaptı. Ancak Erdoğan, ateşkes çağrısı yapan bizlerin bulunduğu meclise sınır ötesi operasyon yetkisi için teskere getirdi. Derin devlet bu çağrıyı provoke etmek için Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bomba patlattı. Bu yüzden ateşkes çağrısında bulunmayacağız. PKK barış yanlısı olduğunu kanıtladı. Biz operasyonların sona ermesi çağrısında bulunuyoruz. Tüm siyasi tutukluların, düşünce suçlularının serbest bırakılmasını istiyoruz."
Anayasa paketinin demokratikleşmeyle ilgisi bulunmadığını savunan Ayna, "Erdoğan döneminde darbeci Kenan Evren döneminde olmadığı kadar çocuk tutuklandı. Başbakan iyi bir pazarlamacı. 25 maddelik süslü bir paket hazırladılar. 12 Eylü darbecilerini yargılayacaklarmış. 95 yaşındaki Kenan Evren'i yarngılasan ne olur yargılamasan? Adam zaten üflesen düşecek. Başbakan bu gerekçelerle referanduma destek vermemizi istiyor. Biz dışı süslü içi kurtlu bu pakete hayır diyeceğiz. Tüm siyasi tutukluları serbest
bırakın, bu halkın taleplerine kulak verin demokratik bir anayasayı birlikte yazalım" şeklinde konuştu.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, saat 23.00'e kadar kürtçe müzik dinletisiyle devam etti.
(HSN-MFK-Y)